Veld­te­ke­ning cul­tuur­edu­ca­tie in de vrije tijd

Op 21 september stellen het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de onderzoekers van het HIVA - Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (KU Leuven) het onderzoeksrapport Cultuureducatie in de vrije tijd. Een tweede veldtekening voor.

De onderzoekers gingen na welke gesubsidieerde cultuur-,  jeugd- en mediaorganisaties aan cultuureducatie doen en wat hun beleid en visie hierop is. Naast een beschrijvende analyse bevat de studie ook een evaluatieve sterkte-zwakteanalyse van het cultuureducatieve veld, een analyse van het overheidsbeleid rond cultuureducatie en aanbevelingen voor beleid en onderzoek.

Deze studie is een actualisering van de eerste veldtekening cultuureducatie die in 2011 werd voorgesteld. Na één decennium volgt dus een nieuwe stand van zaken van het cultuureducatieve veld, waarin de cijfers en tendensen van toen en nu worden vergeleken en nieuwe evoluties worden opgespoord.

De onderzoeksresultaten worden toegelicht via een webinar, met mogelijkheid tot reactie via de chatruimte. Het webinar wordt ook opgenomen. Zo kunt u de presentatie achteraf herbekijken of delen met uw collega’s.  

Praktisch: dinsdag 21 september 2021, 10.00 - 11.30 uur. Dit webinar is bedoeld voor professionals, beleidsmakers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de cultuureducatieve praktijk en beleid.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Teams
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie: Departement CJM en HIVA

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
Afgelopen weekend kreeg de ErfgoedApp een stevige update. Zo is de succesvolle app alvast helemaal klaar voor een nieuw seizoen ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange