Vandaag beginnen we aan morgen. Samen naar rechtvaardige duurzaamheid | Trefdag Socius

Op 18 november heet Socius u en uw collega sociaal-culturele professionals van harte welkom op de jaarlijkse Trefdag in de Koninklijke Bibliotheek (Brussel). 

Dit jaar is het thema 'rechtvaardige duurzaamheid' de rode draad voor de Trefdag. De klimaatcrisis verdween tijdens de corona-epidemie wat naar de achtergrond. Terwijl de klimaatontwrichting alleen maar versnelde. De reacties op de crisis blijven ondertussen verdeeld. Het mobilisatiepotentieel om een duurzame transitie waar te maken groeit. Tegelijk negeren veel mensen de ernst van de situatie en bestaat er nog steeds klimaatontkenning. Anderen – bij ons of in het Zuiden – willen wel mee, maar dreigen de dupe te worden van nog meer uitsluiting. 

De sociaal-culturele sector is daar waar het schuurt. Nu meer dan ooit. Hoe gaan we als voortrekker van rechtvaardige duurzaamheid om met de uitdagingen die de klimaatcrisis ons stelt? Hoe worden wij changemakers? Wat kunt u doen? 

Verwacht u aan straffe sprekers. Prikkelende praktijkvoorbeelden uit de sector. Actieve workshops. En bovenal inspirerende ontmoetingen. 

Ontdek het volledige programma via de website van Socius.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Koninklijke Bibliotheek, Kunstberg, 1000 Brussel

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...
In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...