Uw educatief aanbod op Erfgoedwijs.be | Praktijksessie

Erfgoedwijs.be bundelt kwaliteitsvolle leermiddelen over en met erfgoed. De site maakt deel uit van het onderwijsplatform KlasCement waarop ruim 275.000 leerkrachten en educatieve medewerkers nagenoeg 70.000 ‘leermiddelen’ of lesmaterialen met elkaar delen. Precies daarom is het belangrijk dat ook het educatieve aanbod van uw erfgoedorganisatie in Vlaanderen of Brussel hierop terug te vinden is, en wel met een up-to-date aanbod. Erfgoededucatie in onderwijs zegt u? Voortaan één adres: www.Erfgoedwijs.be

Zoals KlasCement is Erfgoedwijs.be een laagdrempelige website die vlot lesmaterialen, uitstappen en opdrachten rond erfgoed via het web toegankelijk maakt. Tijdens deze praktijksessie leert u hoe u nieuwe educatieve materialen op Erfgoedwijs.be toevoegt en hoe u het bestaand aanbod op Erfgoedwijs.be actueel houdt. U krijgt ook antwoorden op vragen als:

  • Hoe plaats ik mijn activiteit in de kijker? 
  • Onder welke kapstok of welk thema? 
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn aanbod zichtbaar is voor leerkrachten? 
  • Welke trefwoorden gebruik ik?  

Heeft u andere vragen of ondervindt u (praktische) moeilijkheden om educatief aanbod op Erfgoedwijs.be te plaatsen? Geef ze mee bij uw inschrijving (zie onderaan). Tijdens de sessie kunnen we dan dieper op uw vragen ingaan. Beschikt u nog niet over een login bij KlasCement? Dan maakt u die best eerst aan.

Programma

10.00 - 11.30 uur

  • Introductie: wat is Erfgoedwijs en wat is de meerwaarde ervan voor mijn werking? 
  • Aan de slag: hoe kan ik aanbod toevoegen en in de kijker zetten?
  • Tijd voor vragen.

Erfgoedwijs.be is een initiatief van Histories, Herita en FARO, en kadert in de programmalijn Erfgoed en Onderwijs van FARO die loopt tot mei 2022. Noteer dat Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 en de volledige werkweek daaropvolgend ‘erfgoed en onderwijs’ extra in de kijker zet. Zorg ervoor dat tegen dan uw activiteit of project samen met het onderwijs op Erfgoedwijs niet ontbreekt! 

Doelgroep: publiekswerkers, educatieve medewerkers of medewerkers communicatie van monumenten, erfgoedverenigingen, musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen en organisaties met landelijke dienstverlenende rol. Leerkrachten die leermiddelen rond erfgoed willen delen.  

Inschrijven
Heeft u al een educatief aanbod op KlasCement/Erfgoedwijs gepost?
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Hildegarde Van Genechten en Anne Milkers (FARO), Veerle Van Reusel (Herita), Rob Bartholomees (Histories)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 50 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur lokaal en regionaal erfgoed | musea
T
02 213 10 84

Elders op FARO

In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...