Uw digitaal aanbod voor de Erfgoeddag(-week) op Erfgoedwijs.be | Praktijksessie

Krijgt u regelmatig vragen van leerkrachten waar ze boeiende, kwalitatieve en meteen bruikbare leermiddelen over en met erfgoed kunnen vinden? U hoeft er uw hoofd niet langer over te breken: Erfgoedwijs.be bundelt het aanbod voor het onderwijs. In de aanloop naar de Erfgoeddag(-week) willen we u als erfgoedwerker niet alleen aanmoedigen om uw bestaand educatief aanbod te delen op deze site, maar om ook extra digitale pakketten te ontwikkelen. Extra dus, want speciaal voor leerkrachten die dit materiaal tijdens de Erfgoeddag-week gebruiken. Is Erfgoedwijs.be nieuw voor u? Of wil u weten hoe meer kan halen uit dit platform? Dan is deze praktijksessie iets voor u.

Tijdens deze praktijksessie leert u hoe u (nieuwe) educatieve materialen zoals werkbladen, workshops, video’s of lespakketten op Erfgoedwijs.be toevoegt, hoe u het bestaande aanbod op Erfgoedwijs.be actueel houdt en hoe u die specifiek voor Erfgoeddag in de kijker kan houden. U krijgt ook antwoorden op vragen als:

  • Hoe plaats ik mijn lespakket in de kijker voor de Erfgoeddag-week? 
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn Erfgoeddag-pakketten vlot vindbaar zijn voor leerkrachten? 
  • Welke trefwoorden gebruik ik best?  

Heeft u andere vragen of ondervindt u (praktische) moeilijkheden om uw aanbod op Erfgoedwijs.be te plaatsen? Geef ze mee bij uw inschrijving. Tijdens deze praktijksessie kunnen we dan dieper op uw vragen ingaan. Beschikt u nog niet over een login bij KlasCement? Dan maakt u die best eerst aan.

Doelgroep: organisatoren van een activiteit voor de Erfgoeddag(-week) die op zoek zijn naar tips en advies over het delen van educatief aanbod op Erfgoedwijs.

Erfgoedwijs.be?

Deze site maakt deel uit van het onderwijsplatform KlasCement waarop ruim 275.000 leerkrachten en educatieve medewerkers nagenoeg 70.000 ‘leermiddelen’ of lesmaterialen met elkaar delen. Inderdaad: van collega’s voor collega’s: dat maakt het ook zo’n ijzersterke dienst.

En precies daarom is het belangrijk dat ook uw educatieve aanbod hierop terug te vinden is. Heeft u materialen of pakketten waarmee leerkrachten zelf aan de slag kunnen in hun klas? Stel ze dan ter beschikking op dit adres: Erfgoedwijs.be! 

Programma

9.30 - 11.00 uur

  • Introductie: wat is Erfgoedwijs.be en wat is de meerwaarde ervan voor mijn werking? 
  • Aan de slag: hoe kan ik aanbod toevoegen en in de kijker zetten?
  • Tijd voor vragen.

Erfgoedwijs.be is een initiatief van Histories, Herita en FARO, en maakt deel uit van de onderwijsinitiatieven die ontwikkeld worden in het kader van Erfgoeddag 2022. Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Noteer nu alvast Erfgoeddag 2022, zondag 24 april, en de hele daaropvolgende Erfgoeddag-week voor scholen, van maandag 25 april tot vrijdag 29 april. Meer info over de plannen voor de Erfgoeddag(-week) leest u op faro.be/erfgoeddag.

Inschrijven
Facturatiegegevens
Heeft u vragen of ondervindt u (praktische) moeilijkheden om uw aanbod op Erfgoedwijs.be te plaatsen? Laat het ons weten!
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Anne Milkers, Eva Begine en Michelle Van Meerhaeghe (FARO)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 50 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur lokaal en regionaal erfgoed | musea
T
02 213 10 84

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...