UiTsalon: publiq & AmuseeVous over jongeren en cultuur

publiq en AmuseeVous zoomen tijdens het UiTsalon op donderdag 22 november 2018 in op jongeren en cultuur. Op deze studiedag niet veel theorie maar vooral een pak inzichten en antwoorden uit eerste hand, van de jongeren zelf!

U maakt kennis met de AmuseeVous-rapporten en ontdekt hoe het Gallo-Romeins Museum en een hogeschool inspeelden op de feedback van jongeren. Jongeren stellen hun jeugdig MANIFEST voor over de toekomst van de cultuursector en ten slotte antwoorden ze persoonlijk op uw prangende vragen. 

Voor wie? Professionals die met cultuur- en/of jongeren bezig zijn.

Programma

13.00 uur: Ontvangst met koffie

13.30 uur: De AmuseeVous-rapporten uncovered. Annouk Brebels, coördinator AmuseeVous

Voor enkele organisaties stelde AmuseeVous een jongerenteam samen om als ‘secret shopper’ na te gaan hoe jongerenproof de organisatie is. De resultaten daarvan vormen de AmuseeVous rapporten. Wat houden deze in, hoe gaan ze in hun werk en wat zijn de take-aways van de voorbije jaren? Na deze sessie hebben de rapporten geen geheimen meer en neemt u heel wat interessante en verrassende inzichten mee naar huis over de bevindingen van de jongeren.

14.10 uur: Case: jongeren en het Gallo-Romeins Museum. Nancy Tilkin, publiekswerking Gallo-Romeins Museum

Enkele jongeren buigen zich over het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Ze deden enkele concrete voorstellen over hoe het museum beter kan inspelen op de noden van jongeren. Welke impact heeft dit traject gehad op de jongerenwerking van het museum? Ontdek hoe ze aan de slag gingen met de resultaten en welke aanpassingen er werden gedaan en wat de effecten ervan zijn. 

14.30 uur: Case: communicatie naar studenten onder de loep. Inge Van Ermengem, Karel De Grote Hogeschool

Enkele jongeren bogen zich over de communicatie van de Karel De Grote Hogeschool - campus Sint Lucas. Hoe voert deze hogeschool haar communicatie om studenten te werven? Zouden de jongeren het zelf anders aanpakken? Hoe willen zij worden bereikt? Wat werkt en wat werkt niet? Ook over de interne communicatie werpen de jongeren hun kritische blik. U komt te weten hoe de betrokken medewerkers van de hogeschool op basis van deze bevindingen hun communicatie hebben aangepast en wat de resultaten hiervan zijn. 

14.50 uur: Pauze

15.10 uur: Jeugdig MANIFEST. Eulaly Vanroelen, Liesbeth De Clercq en Esther De Reys, jongerenteam AmuseeVous

Hoe ziet de cultuursector er in de toekomst uit als het van de jongeren afhangt? De AmuseeVous-rapporten vormen een bron van inspiratie om op deze vraag te antwoorden. Anderzijds geven de jongeren u ook een duidelijk inzicht in hoe hun eigen ervaringen hun blik op de cultuurinstellingen beïnvloedt.

15.30 uur: Eerste Hulp bij jongeren issuesLeg uw probleem voor aan de jongeren zelf en ga na waar en hoe u verandering teweeg kan brengen in uw eigen organisatie.

Praktische info

Begindatum
Locatie
OPEK – Openbaar Entrepot voor de Kunsten, Vaartkom 4, 3000 Leuven 
Prijs
49 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie: 30 euro. Kostenloos annuleren en inschrijven kan tot en met donderdag 15 november. 
Meer info

Organisatie: AmuseeVous en publiq. Inschrijven kan via deze link.

Meer info: ankelien@publiq.be

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan ...