TRACES. Together reaching audiences

Hoe overleven we vandaag de dag als museum in dit digitale tijdperk? Hoe kunnen we online meer aanwezig en zichtbaar zijn? Waarom moeten we een digitale strategie ontwikkelen en hoe kan die er uitzien? Hoe kunnen we tentoonstellingen online beter promoten en een tweede leven geven? Van welke technologieën kunnen we gebruikmaken om onze verhalen te vertellen? En hoe brengen we een goede samenwerking tot stand tussen kunstkenners,
communicatiespecialisten en technische experten?

Op zoek naar antwoorden op deze vragen? Dan is het project TRACES (Together Reaching AudienCES) iets voor u. TRACES is een samenwerking tussen twee hogescholen, Thomas More Mechelen en NHTV in Nederland en de Deense organisatie MMEX, die musea ondersteunt in hun digitale communicatie en werking.

Programma

In de periode september-november 2018 zet TRACES drie workshops op poten die musea voorbereiden en begeleiden in hun digitale transitie.

Workshop 1 | Digitale strategie
Denemarken (Aarhus), 24-26 september 2018

De eerste workshop focust op het ontwikkelen van een digitale strategie. Deze module is vooral bedoeld voor musea die nog worstelen met het ontwikkelen van zo’n strategie.

Workshop 2 | Digital storytelling
België (Mechelen), 22-24 oktober 2018

De tweede workshop focust op het belang en de mogelijkheden van digital storytelling.

Workshop 3 | Digitale technologie
Nederland (Breda), 19-21 november 2018

In november is er de derde en laatste workshop die inzoomt op de technologie en tools die musea kunnen gebruiken om hun verhaal digitaal te brengen.

De twee laatste workshops richten zich eerder tot musea die al een digitale strategie hebben ontwikkeld, maar een stapje verder willen gaan in hun digital storytelling.

De workshops duren telkens drie dagen en zijn hands-on en interactief. U kunt een concrete case/probleemstelling meebrengen naar de workshop en die voorleggen aan experten uit zowel de museumsector als de media. Het is de bedoeling dat u na de workshop terugkeert naar het museum met concrete ideeën om de schat aan materiaal in uw museum op een verantwoorde en creatieve manier toegankelijk te maken.

Praktische info

Begindatum
Prijs
De reis- en de verblijfskosten worden volledig gedekt door TRACES. TRACES vraagt wel een bedrag van 150 euro per persoon om de overige kosten te dekken.
Meer info

U kunt zich als museum inschrijven voor een van de drie workshops. Het inschrijvingsformulier en meer informatie vindt u op onze projectwebsite www.traces.eu. Schrijf uw vandaag nog in, want het aantal deelnemers is beperkt. De deadline voor uw inschrijving is maandag 18 juni. Eind juni wordt dan de definitieve selectie gemaakt, op basis van het profiel van de kandidaten.

Met al uw vragen over deze workshops kunt u terecht bij ann.verlinden@thomasmore.be.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...