Summer school | Reconstructing book ownership. Sources, methods and perspectives

Het Departement Geschiedenis en de Bibliotheek van de Universiteit Antwerpen organiseren van 2 tot 6 september de summer school Reconstructing Book Ownership: Sources, Methods, and Perspectives.

De summer school wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Consortium of European Research Libraries en het Museum Plantin-Moretus. Het is een intensief vijfdaags programma over de reconstructie van (historisch) boekenbezit als cultureel fenomeen. Zowel particulier als institutioneel boekenbezit zal worden bestudeerd.

Het idee van de summer school is om studenten en onderzoekers te inspireren. Een groep van internationale experts zal de nodige benaderingen, instrumenten en ideeën aanreiken om de fascinerende wereld van het boekenbezit in het verleden te verkennen.

Meer informatie vindt u via de website van de Universiteit Antwerpen.

Bron: Vlaamse Erfgoedbibliotheken vzw

Praktische info

Begindatum
Locatie
Universiteit Antwerpen, Stadscampus
Prijs
500 euro. Studenten van de Universiteit Antwerpen hebben recht op een terugbetaling van 150 euro na voltooiing van de summer school.
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Organisatie: Universiteit Antwerpen, i.s.m. Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Museum Plantin-Moretus en Consortium of European Research Libraries (CERL)

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...