Studiedag website-archivering

Op dinsdag 3 maart 2020 vindt een studiedag website-archivering plaats. Deze studiedag is het sluitstuk van het Catching the Digital Heritage project dat het afgelopen jaar liep als samenwerking tussen Amsab-ISG en Liberas|Liberaal archief.

Dankzij de steun van de Vlaamse regering voor de inhaalbeweging collectieregistratie werd een jaar lang onderzoek verricht naar het harvesten van websites, het automatisch genereren van metadata, het beschrijven van websites en het toegankelijk maken van deze collecties.

Tijdens de studiedag wordt het belang van website-archivering in de verf gezet. Hoewel er een brede waaier aan mogelijke strategieën en programma’s aan bod komen, wordt vooral ingezoomd op methodes van website-archivering op maat van kleinere archieven en erfgoedinstellingen. Tussendoor laten demonstraties van gebruikte open-sourcesoftware en metadata-registratie u zien hoe u na afloop van deze workshop ook zelf makkelijker aan de slag kunt gaan met website-archivering.

Programma

Een overzicht van het programma vindt u hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Liberas/Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan online via deze link.

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...