Studiebezoek vernieuwde Antwerpse bibliotheken DIVA en FOMU

Donderdag 23 mei 2019 nodigt het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) u uit voor een bezoek aan twee gloednieuwe Antwerpse museumbibliotheken: DIVA en FOMU.

Programma

10.00 uur: Ontvangst aan de balie van DIVA (Suikerrui 17-19)

Rondleiding door An Labis, bibliothecaris
De bibliotheek van DIVA, die de collecties van de voormalige musea van Zilver en Diamant in Antwerpen samenbracht, omvat gespecialiseerde publicaties met een focus op edelsmeedkunst, juwelen en diamant/edelstenen. Daarnaast bewaart de bibliotheek ook zo’n 1.800 kostbare werken.
 
11.30 uur: Vrij bezoek aan DIVA. A Brilliant Story (vaste opstelling)

12.30 uur: Vrije lunch

14.00 uur: Afspraak aan FOMU (Waalsekaai 47)

Rondleiding door Inneke Daghelet, bibliothecaris
In de FOMU bibliotheek vindt u relevante publicaties van het prille begin van de fotografie tot de meest recente trends en ontwikkelingen. De collectie bestaat uit meer dan 30.000 titels en bevat boeken, tijdschriften, merken- en fotografendocumentatie, veilingcatalogi en archieven. Ze is onderverdeeld in een studiecollectie, museumcollectie en kostbare werken.

15.00 uur: Bezoek met gids aan de tentoonstelling Photobook Belge

16.00 uur: Einde

Praktische info

Begindatum
Locatie
DIVA en FOMU
Prijs
Gratis, excl. lunch
Meer info

Organisatie: VVBAD

Inschrijven via e-mail naar vvbad@vvbad.be ten laatste op vrijdag 17 mei.

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...