Studiebezoek bibliotheken Middelheimmuseum en M HKA

Op donderdag 11 oktober 2018 nodigt het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) u uit voor een bezoek aan de bibliotheken van het Middelheimmuseum en het M HKA, twee musea voor hedendaagse kunst in Antwerpen.

Programma

10.00 uur: Bezoek aan de bibliotheek van het Middelheimmuseum

Onthaal in de bibliotheek | Rondleiding door Marina Verhoeven (03 288 33 65 of 0471 58 20 36)
De bibliotheek van het Middelheimmuseum focust op informatie over de museumcollectie, en bij uitbreiding over moderne en hedendaagse beeldhouwkunst in het algemeen en over kunst in de openbare ruimte. De bibliotheek maakt deel uit van Anet, het netwerk van een twintigtal wetenschappelijke bibliotheken in de regio Antwerpen en Limburg.

11.00 uur: Presentatie over Vesper door Karen Andree, projectmedewerker AAT bij Anet
Het bezoek wordt gecombineerd met een presentatie over Vesper, een vernieuwend project van Anet om via open data het gebruik van de Art & Architecture Thesaurus® (wereldwijd toegepaste thesaurus voor architectuur-, kunst- en cultuurhistorische collecties) te delen met zoveel mogelijk gebruikers.

12.00 uur: Mogelijkheid tot lunch in MIKA, het museumcafé van het Middelheimmuseum. Na de lunch verplaatsing van het Middelheimmuseum naar het M HKA:

  • Te voet: 5 km, of een klein uur, wandelen naar M HKA.
  • Met de bus: in totaal 36’ waarvan 21’ stappen.

14.30 uur: Bezoek aan de bibliotheken van het M HKA en Cinema Zuid

Rondleiding door Evi Bert (M KHA) en Ria Hermans (Cinema Zuid).
De handbibliotheek van M KHA huisvest een alfabetisch overzicht van de publicaties van de 200 kernkunstenaars, een overzicht van de M HKA-publicaties sinds de start in 1987 en een selectie theoretische boekmaterialen omtrent hedendaagse beeldcultuur en film. Daarnaast biedt de kunstbibliotheek informatie over individuele kunstenaars of collectieven. De filmbibliotheek van Cinema Zuid vormt de vertrekbasis voor alles wat zich roert met betrekking tot de kennisvorming en reflectie over film, video en nieuwe media.

16.00 uur: Einde

Praktische info

Begindatum
Locatie
Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen
M HKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
Prijs
Gratis, de lunch is zelf te voorzien en te betalen.
Meer info

Organisatie: OKBV / VVBAD

Inschrijven kan via de website van VVBAD.

Elders op FARO

Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan ...