Starten met waardering | Basiscursus oktober

Hoe kunnen erfgoedorganisaties helder formuleren waarom hun erfgoed belangrijk is? Hoe kunnen ze beredeneerde keuzes maken over hun collecties aangaande collectiebeheer, collectiebeleid, publiekswerking, onderzoek …? En op welke manier kan een bredere groep mensen bijdragen aan dit zoekproces naar betekenis? Een waarderingstraject biedt een antwoord op deze vragen.

In deze basiscursus leert u hoe zo’n waarderingsproces eruitziet. We overlopen de verschillende fases in het waarderen en helpen u om een keuze te maken uit de verschillende tools die hiervoor bestaan. Samen oefenen we het toepassen van waarderingscriteria en het formuleren van waardenstellingen. Aan het eind van deze driedaagse hebt u een eerste ontwerp van een eigen waarderingstraject en veel inspiratie om dit proces participatief en gedragen aan te pakken.

Doelgroep: medewerkers van erfgoedorganisaties die waarderingsprocessen willen opstarten.

Tijdstip: 12, 19 en 26 oktober 2018, telkens van 10.00 tot 16.00 uur

Opgelet! Deze cursus is volzet. Inschrijven is dus niet meer mogelijk. De cursus wordt herhaald in december. Meer info en inschrijvingen: klik hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Anne-Cathérine Olbrechts
Prijs
120 euro voor drie dagen (incl. syllabus en broodjesmaaltijd)
Deelnemers
Maximaal 15
Contactpersoon
Adviseur behoud en beheer
T
02 213 10 82

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal