Socialemediastrategie en scanbaar schrijven | Basisopleiding Communicatie voor erfgoedorganisaties, deel 3

Dit is een vormig van meerdere partners, waaronder FARO.

Socialemediastrategie (9.30 - 12.30 uur)

Heel wat erfgoedorganisaties zijn actief aanwezig op sociale media, vaak met meerdere accounts die spontaan zijn ontstaan. Om echt doelgericht te communiceren heeft u ook een strategie nodig.

Sofie Verhalle geeft u praktische tips om uw sociale media nog beter en effectiever in te zetten.

Scanbaar schrijven (13.30 - 16.30 uur)

Hoe kijkt uw lezer? Hoe leest uw kijker? Als u scanbaar schrijft maakt u uw teksten professioneler en lezersvriendelijker, ook voor lezers met weinig tijd. U kiest voor een geschikt lettertype, voor goede illustraties en voor blikvangers die blijven hangen.

Mark Van Bogaert (zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer) toont hoe u het de lezer zo gemakkelijk mogelijk maakt met de KRANT-methode. Zijn tips zijn bruikbaar voor al uw teksten: van e-mail tot webtekst, van verslag tot persbericht.

Dit is de derde opleidingsdag van een reeks van vijf:

Deze opleiding is een initiatief van FARO, de Ambrassade, Socius en Kortom.

Praktisch

  • Donderdag 11 mei 2023, 9.30 - 16.30 uur
  • Doelgroep: (kandidaat-)communicatiemedewerkers van erfgoedorganisaties: coördinatoren, projectmedewerkers, redacteurs, social mediamedewerkers, persverantwoordelijken, enzovoort. Ook als u uw communicatiekennis en -kunde op punt wil zetten kan deze opleiding nuttig voor u zijn.
  • Prijs: 450 euro. Deze deelnameprijs is vrijgesteld van btw. Inbegrepen zijn documentatie, drank en broodjeslunch. U ontvangt ook een exemplaar van het boek ‘Tante Mariette en haar fiets’, hét handboek over communicatie op maat van socialprofitorganisaties.
  • Wilt u maar een of twee vormingsdagen volgen? Mail dan naar info@kortom.be. Wie de volledige opleiding volgt krijgt voorrang.
Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Sofie Verhalle en Mark Van Bogaert
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via de website van Kortom.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Op 16 mei heten we u en de rest van de cultureel-erfgoedsector welkom in Lamot voor een Groot Onderhoud over ...
Collecties vormen het hart van een museum, archief of erfgoedbibliotheek. Maar welke accenten zijn van tel als het over collectiebeleid ...
U bent ErfgoedApp-tourmaker en wil uw tour nog beter promoten? Dan biedt FARO u de mogelijkheid om een folder te ...