Slotevent Scan4Stories

Wat kunnen storytelling en immersieve technologie zoals augmented, virtual en mixed reality betekenen voor de erfgoedsector? Op deze vraag trachtte het TETRA-project Scan4Stories een antwoord te vinden. Tijdens het slotevent worden de bevindingen van het onderzoeksproject gepresenteerd en krijgt u de kans om de verschillende prototypes uit te testen.

Bent u op zoek naar nieuwe manieren om erfgoedverhalen te vertellen? Overweegt u om binnenkort aan de slag te gaan met immersieve technologie? Bent u geboeid door het onderwerp maar heeft u nog tal van vragen? Is dit alles nieuw voor u? Laat u dan tijdens het slotevent inspireren. U krijgt namelijk de kans om praktijkvoorbeelden uit te testen, prototypes te proberen, een van de workshops mee te volgen, in contact te komen met technologiepartners en gedachten uit te wisselen tijdens een netwerkmoment.

Meer informatie over Scan4Stories vindt u hier.

Programma (onder voorbehoud)

13.00 uur: Ontvangst + bezoek inspiratiebeurs

13.30 uur: Scan4Stories

14.00 uur: De Zwinhavens (Dr. Maxime Poulain/Prof. Dr. Wim De Clercq)

14.30 uur: Pauze + bezoek inspiratiebeurs

15.00 uur: Workshop I – II – III

15.30 uur: Workshop I – II - III

16.00 uur: Workshop I – II – III

16.30 uur: Pitches

17.00 uur: Netwerkmoment + bezoek inspiratiebeurs

Workshops

 • Foodarcheoloog
  Steeds vaker wordt voor het toevoegen van beleving, ingezet op de verschillende zintuigen. Immersieve technologie speelt hier op in, maar we kunnen hier nog een stapje verder gaan. Wat met smaken en geuren? Hoe kunnen we erfgoedverhalen verrijken door smaak en geur aan een beleving toe te voegen? Laat u meevoeren in de wondere wereld van de Foodarcheoloog en ontdek wat u met smaken en geuren kan bereiken. De workshop wordt begeleid door Jeroen Van Vaerenbergh, archeoloog, foodarcheoloog en storyteller van dienst.
   
 • Storytelling
  Geboeid door verhalen en benieuwd hoe u die verhalen in een interactief jasje kan gieten? Geprikkeld door het idee om dit ook met erfgoedverhalen te doen? Kom het tijdens deze interactieve workshop te weten! De workshop wordt begeleid door Dagmar Blommaert, mede-oprichter van Like Charlie, narrative designer en avonturier op zoek naar de beste verhalen!
   
 • Scan4Stories workflow
  Op basis van de ervaringen die tijdens het project werden opgedaan, werd een workflow opgesteld voor het vertellen van erfgoedverhalen aan de hand van immersieve technologie. Een stappenplan als het ware die kan helpen bij het creëren van een interactieve beleving. Wil u graag meer te weten komen over wat deze workflow precies inhoudt en hoe u deze zelf kan gebruiken? Volg dan zeker deze workshop mee. De workshop wordt begeleid door het Scan4Stories-team.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Kasteel De Lovie, Krombeekseweg 82, 8970 Poperinge
Prijs
Gratis
Meer info

Meer info en inschrijven: volg deze link.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...