Save the date | Collegagroep behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed: bewaaromstandigheden monitoren

Hoe monitort u de bewaarcondities in uw organisatie? De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO zijn benieuwd naar uw aanpak.

Elke erfgoedprofessional weet het: goede bewaaromstandigheden zijn cruciaal om ons waardevolle erfgoed door te kunnen geven aan de volgende generaties. Een doordachte monitoring van die omstandigheden is daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, zeker nu veel collectiebeheerders en behoudsmedewerkers noodgedwongen thuis zitten omwille van de coronamaatregelen. En wat doet u als u vaststelt dat de gegevens afwijken van uw streefwaarden?

Laat ons weten hoe uw organisatie dit aanpakt en neem enkele minuten de tijd om de online bevraging in te vullen tegen 15 mei. Hartelijk dank!

Geïnteresseerd in dit thema?

Hou dan dinsdag 6 oktober 2020 vrij in uw agenda. Op die dag vindt in DIVA in Antwerpen een bijeenkomst plaats van de collegagroep Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed. We hebben het dan uitgebreid over hoe u de bewaaromstandigheden van uw collectie kunt monitoren.

Meer info volgt later via onze website en sociale media.

Praktische info

Begindatum
Locatie
DIVA, Suikerrui 17, 2000 Antwerpen

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
‘Meerstemmigheid’, hoe doet u dat in de praktijk? Museum Detox is een Britse beweging die de koe bij de horens ...
We beleven met z'n allen bijzonder vreemde tijden. Veel museum- en erfgoedmedewerkers werken van thuis uit. Daardoor heeft FARO beslist ...