Rondetafelgesprek OKBV: (Ver)Bouwen en verhuizen van bibliotheken

Het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) organiseert een reeks rondetafelgesprekken rond een aantal ‘hot topics’. Met behulp van vijf discussievragen of stellingen rond een centraal thema delen we onze bedenkingen om zo tot een aantal inzichten te komen. De ideeën worden nadien gebundeld in een kort verslag zodat ze ook buiten het gesprek als inspiratie kunnen dienen.

Het volgende rondetafelgesprek in deze reeks wordt georganiseerd door het Middelheimmuseum te Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en heeft als centraal thema: (Ver)Bouwen en verhuizen van bibliotheken.

  • Bijna elke bibliothecaris krijgt er ooit mee te maken: de bibliotheek wordt verbouwd en de collectie moet (tijdelijk) verhuizen. In de voormiddag gaan we in dit rondetafelgesprek dieper in op de praktische kant van dit onderwerp. Zo zullen er enkele ervaringsdeskundigen aanwezig zijn die vanuit de praktijk een bijdrage leveren aan het gesprek.
  • In de namiddag worden we verwacht in de vernieuwde bibliotheek van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. We krijgen een rondleiding in de leeszaal en depots waarbij alle aspecten van het verbouwings- en verhuistraject uit de doeken worden gedaan.

Wanneer? Dinsdag 18 oktober 2022, 9.30 uur (Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen), 14.30 uur (KMSKA, Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen)

Type
Werkbezoek / studiereis
Trefwoorden
Informatie- en documentbeheer
Sectoren
Erfgoedbibliotheken

Praktische info

Begindatum
Locatie
Middelheimmuseum en KMSKA, Antwerpen
Prijs
Gratis. Lunch zelf te voorzien.
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Hebt u interesse om actief mee te denken over dit thema? Schrijf u dan snel in via Marina.Verhoeven@antwerpen.be.

Organisatie: OKBV & VVBAD

Elders op FARO

De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...