Racisme schaadt mensen | Lezing met Naima Charkaoui

Racisme is een ernstig maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we weinig bij stil. In haar boek Racisme: over wonden en veerkracht (EPO, 2019) legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van wie erdoor getroffen worden. Zij reikt de lezer handvatten aan om zijn of haar veerkracht en weerbaarheid te versterken. Tijdens deze lezing, die kadert in Olympic Day, bekijkt zij wat sport hierin kan betekenen. Achteraf kunt u vragen stellen of in gesprek gaan. 

Wie is Naima Charkaoui?
Naima Charkaoui (°Roeselare 1978) is politicologe en werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze werkte de laatste vijf jaar rond kinderrechten en is momenteel kinderrechtencommissaris ad interim. Daarvoor stond zemeer dan 10 jaar aan het hoofd van het Minderhedenforum. In februari 2019 kwam haar boek Racisme: over wonden en veerkracht uit bij EPO.

Programma

11.30 uur: Onthaal met koffie

12.00 uur: Lezing Naima Charkaoui 

13.00 uur: Vragen en gesprek

13.15 uur: Aperitief. Aansluitend bezoek tentoonstellingen mogelijk 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Sportimonium, Trianondreef 19, 1981 Hofstade-Zemst
Lesgevers
Naima Charkaoui
Prijs
7 euro / -26 jaar: 3 euro
Meer info

Organisatie en inschrijven: Sportimonium, reservaties@sportimonium.be of tel. 015 61 82 22

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...