Praktijksafari Bokrijk

Op vrijdag 24 augustus gaat Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media op praktijksafari bij het Provinciaal Domein Bokrijk, onder andere bekend om het openluchtmuseum en de bomentuin. Schrijf u in om te weten te komen hoe Bokrijk inzet op duurzaamheid.

Kristien Ceyssens (Architect Bokrijk Domein) over Bokrijk:
“Transitie, dat is wat Bokrijk doormaakt. Als museum enerzijds, waar we de beleving over een andere boeg gooien, maar ook in onze werking waar we trachten termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling te laten integreren. Of ook: hoe gaan we om met de duurzaamheids-’ping’? We introduceren u graag onze werking, zowel voor als achter de schermen. Waarom veranderde Bokrijk en hoe kon een museumproject (BKRK) zoveel vernieuwing teweegbrengen? Het ruime aanbod in het park maakt dat we op vele vlakken duurzaamheidsinitiatieven kunnen nemen. Anderzijds maakt dat ruime kader de doelen soms moeilijk haalbaar. Wat kunnen we op vlak van duurzaamheid zelf ondernemen in onze hedendaagse werking en vooral, hoe kunnen we van onze taak als museum gebruikmaken om duurzaamheidsprikkels te delen?”

Programma

14.00 uur: Ontvangst op het Kasteel van Bokrijk (ca. 25 personen)

Wat is Bokrijk? De transitie die ontstond vanuit BKRK (ontsluiting van vakmanschap in het museum). De ontwikkeling van een manifest en de vervolgtrajecten.

14.45 uur: In het Openluchtmuseum maakt u kennis met het Bokrijk van nu en morgen in de vorm van de lopende en geplande projecten: bezoek aan de BKRK-projecten ‘brood’ en ‘textiel’ en toelichting in de atelierschuren en de speelschuur.

16.00 uur: Reflectiemoment met een drankje en netwerkmoment in het Kasteel.

17.00 uur: Einde

Voor wie is deze praktijksafari?
Transitiemanagers in de culturele, jeugd- en mediasector, jeugdwerkers en jongeren ... kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Provinciaal Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie: Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media

Inschrijven is verplicht en kan online.

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...