Podcast Club: 'Heilige boontjes'

Welkom bij de Podcast Club, een regelmatig praktijkgesprek voor iedereen die om professionele reden met podcasting bezig is. 

In onze Club:

  • presenteert de maker van een erfgoedpodcast in alle openheid het opzet, de resultaten, de ervaringen en het verloop van een specifieke podcast.
  • gaan we samen in gesprek over de podcast.
  • worden er tips, tricks en inzichten over de voorbereiding, de eigenlijke productie, de distributie, sounddesign en bruitage, budgetten, samenwerkingen met de media enz. gedeeld.
  • leer je collega’s kennen, en kan je desgewenst samen plannen smeden.

Het doel? Heel eenvoudig: je helpen om je eigen plannen en producties (nog) beter te maken. En om zo, uiteindelijk, een ruimer publiek te bereiken met je rijke en goedgemaakte content. 'Samen sterk' is ons motto.

Voor wie? Erfgoedwerkers die een podcast willen maken, gemaakt hebben of momenteel met de productie ervan bezig zijn en daarover van gedachten willen wisselen. Neem je deel aan deze Podcast Club, dan moet je de podcast die besproken wordt, beluisterd hebben.

Heilige Boontjes

In deze podcast gaat Erfgoedcel Denderland op zoek naar de sporen die zes heiligen hebben nagelaten in de regio. Dat klinkt op het eerste gezicht een beetje duf en saai, maar dat is het allesbehalve. Ze brengen ons naar de duistere middeleeuwen (met duivels, lijkenpikkerij en de invasie van de Noormannen) tot de restanten vandaag: van erfgoed in kerken of op dorpspleinen tot levende tradities met varkenskopverkopen, duivenwijdingen en waanzinnige feestjes.

Voor deze Podcast Club beluisteren we de aflevering ‘De heilige Antonius, of Toontje met het Varken’. 

Donderdag 25 september 2025, 10.00 - 11.30 uur

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis).
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 0 euro (gratis) en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via MS Teams
Prijs
Gratis
Meer info

Schrijf in via het formulier op deze pagina.

Heb je specifieke wensen of noden om je deelname mogelijk te maken? Contacteer dan de contactpersoon van deze vorming.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur immaterieel erfgoed | communicatiemanager
T
02 213 10 78

Elders op FARO

Wat een dag! Op 3 juni verzamelden maar liefst 450 erfgoedwerkers in het BMCC in Brugge voor het Groot Onderhoud ...
De ErfgoedApp wordt dit jaar tien jaar. In die tijd is de app uitgegroeid tot een publiekslieveling, ideaal om overal ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange