Podcast Club: 'Haarverhalen'

Welkom bij de Podcast Club, een regelmatig praktijkgesprek voor iedereen die om professionele reden met podcasting bezig is. 

In onze Club:

  • presenteert de maker van een erfgoedpodcast in alle openheid het opzet, de resultaten, de ervaringen en het verloop van een specifieke podcast.
  • gaan we samen in gesprek over de podcast.
  • worden er tips, tricks en inzichten over de voorbereiding, de eigenlijke productie, de distributie, sounddesign en bruitage, budgetten, samenwerkingen met de media enz. gedeeld.
  • leer je collega’s kennen, en kan je desgewenst samen plannen smeden.

Het doel? Heel eenvoudig: je helpen om je eigen plannen en producties (nog) beter te maken. En om zo, uiteindelijk, een ruimer publiek te bereiken met je rijke en goedgemaakte content. 'Samen sterk' is ons motto.

Voor wie? Erfgoedwerkers die een podcast willen maken, gemaakt hebben of momenteel met de productie ervan bezig zijn en daarover van gedachten willen wisselen. Neem je deel aan deze Podcast Club, dan moet je de podcast die besproken wordt, beluisterd hebben.

Haarverhalen

Gekruld, gevlochten, geschoren, gestijld, geverfd, extensies of een pruik? In een superdiverse stad als Antwerpen vind je kapsels en haartradities in alle kleuren en vormen. De kapsalons waar het allemaal gebeurt zijn al even divers.

Bij de krachtige fotoreeks van Het Salon, in 2024 te zien in het MAS, horen ook heel wat verhalen. Luister naar kappers en klanten die vertellen over hun ervaringen. Over hoe ze het vak leren en doorgeven, hoe hun passie begon en welke technieken ze toepassen. Over de verwachtingen van klanten die vaak ook naar het kapsalon gaan voor sociaal contact en gedeelde herinneringen. Over hoe belangrijk haar is voor heel wat mensen en hoe het hun identiteit mee vormgeeft.

Voor deze Podcast Club beluisteren we vijf (korte) afleveringen: Haarverhalen - De LooreHaarverhalen - Fannywigs, Haarverhalen - Shishi, Haarverhalen - Costa del Kapsalon en Haarverhalen - La Pera.

Meer info vind je via de shownotes.

Vrijdag 4 april 2025, 10.00 - 12.00 uur

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis).
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 0 euro (gratis) en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via MS Teams
Lesgevers
Mieke Witkamp (podcast maker) en Wannes Verbist (ErfgoedLab Antwerpen)
Prijs
Gratis
Meer info

Schrijf in via het formulier op deze pagina.

Heb je specifieke wensen of noden om je deelname mogelijk te maken? Contacteer dan de contactpersoon van deze vorming.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Heb je een vraag over erfgoed, kunst of natuur? Stel ze dan voortaan aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ...
FARO lanceert Het Atelier, een reeks korte podcasts van telkens ongeveer een kwartier boordevol praktische tips voor je dagelijkse werk ...
Wat is er nieuw in de FARO-bibliotheek? Dankzij ons handige en dynamische collectie-overzicht blijf je op de hoogte van de ...