Participatieve kunstpraktijken | Roadtrip cultuureducatie 2020

Educatie en participatie een verweven goed, in de nieuwe kunstpraktijken van kunstenaars waar De Veerman mee werkt. In deze sessie wisselt u uit over kennis en ontwikkelingen met drie kunstenaars in een mengeling van workshop en gesprek.

De roadtrip cultuureducatie, een organisatie van publiq, neemt u mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duikt u in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting. Ontdek het hele programma van de roadtrip 2020.

Over deze sessie

Educatie en participatie is een verweven goed, in de nieuwe kunstpraktijken van kunstenaars waar kunsteducatieve organisatie De Veerman mee werkt. In deze sessie van de roadtrip cultuureducatie wil publiq samen met De Veerman als organiserende partner graag inzichten, twijfels en ontwikkelingen over dit topic delen.

Op het programma staat een ontmoeting met Kristof Van Gestel, Katrien Oosterlinck en Hans Bossmann, drie kunstenaars waar De Veerman al enige tijd een innige band mee heeft. 
Zij geven via korte doemomenten inkijk in hun werk. Daarna is er nog een gesprek met hen voorzien over deze en andere nieuwe praktijken en de zoektocht die daarmee gepaard gaat.

De groep wordt in drie verdeeld voor het doemoment. Kom dus gerust met een collega, dan zorgt De Veerman ervoor dat u een verschillende ervaring kan meemaken en nadien verder kan uitwisselen.

Programma

13.00 - 17.30 uur

Voertaal: Nederlands
 

Praktische info

Begindatum
Locatie
De Veerman, Marialei 25, 2018 Antwerpen
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

Inschrijven en meer info: website publiq

Elders op FARO

Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.