Oude familiefoto’s dateren en identificeren. Lezing door Peter Eyckerman

U hebt vast nog ergens oude familiefoto’s liggen waarvan u niet precies weet wanneer ze zijn gemaakt of wie erop staan. Wist u dat u die foto’s nauwkeurig kunt dateren en misschien zelfs identificeren? Dat elke foto een verhaal vertelt?

In deze rijkelijk met beeldmateriaal gestoffeerde lezing leert u kijken naar de details die het verhaal van een foto onthullen. Peter Eyckerman reikt u op maandag 16 december de tips en trics aan van het dateren en identificeren van oude familiefoto’s.

U krijgt een volledig systeem aangeboden om uw foto’s zo nauwkeurig mogelijk in de juiste periode te plaatsen. Vervolgens bekijken we de mogelijkheden om personen op de foto’s te identificeren.

Na deze lezing kijkt u met een heel andere blik naar oude foto’s! In hoofdzaak worden foto’s van de 19de eeuw tot de eerste wereldoorlog behandeld. Breng gerust een paar van uw eigen foto’s mee. Peter bekijkt ze graag ter plaatse.

Ir. Peter Eyckerman is beroepsgenealoog en gespecialiseerd in historische fotografie, met name determinatie van procedés, datering, inhoudelijke analyse en identificatie van oude familiefoto’s en albums.

Praktisch: maandag 16 december om 13.30 - 16.00 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Auditorium FelixArchief, Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen
Lesgevers
Peter Eyckerman
Prijs
15 euro
Meer info

Inschrijven en info: klik op deze link.

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...