Opleidingstraject 'Door de bril van de bezoeker' | Zone Centrum

Een optimale beleving in uw museum of attractie is cruciaal. Zo maakt u van uw bezoekers echte fans en verhoogt u de kans op een sterkere reputatie, verhoogde inkomsten en maatschappelijke meerwaarde. Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen het opleidingstraject Door de bril van de bezoeker om van u een echte belevingsexpert te maken.

Het traject bestaat uit vijf sessies (telkens van 9.00 tot 16.30 uur) inclusief lunch en snacks. Voor het traject van start gaat krijgt u een mystery visitor op bezoek. Voorts hebt u recht op 2 uur individuele begeleiding en gaat u deel uitmaken van een lerend netwerk met fijne collega’s.

Praktisch

Toerisme Vlaanderen organiseert vijf sessies op verschillende locaties binnen een bepaalde zone. Op het inschrijvingsformulier kunt u uw voorkeurszone en de daarbij horende data aangeven. De exacte locaties worden u ruim op voorhand meegedeeld. Gedurende de volledige doorlooptijd blijft u als deelnemer het traject volgen binnen dezelfde zone zodat u altijd bijeenkomt op eenzelfde weekdag met een vaste groep.

De vijf sessies vinden altijd plaats op een dinsdag of donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Dit zijn de verschillende data per zone:

  • Zone West op 3/12/'19 - 21/1/'20 - 3/3/'20 - 5/5/'20 - 8/9/'20
  • Zone Centrum op 5/12/'19 - 23/1/'20 - 5/3/'20 - 7/5/'20 - 10/9/'20
  • Zone Oost op 12/12/'19 - 28/1/'20 - 10/3/'20 - 12/5/'20 - 15/9/'20

Er is ruimte voor 40 deelnemers (editie 2019-2020) en voor slechts 12 à 14 deelnemers per groep voor veel interactie en maatwerk. Bij de groepssamenstelling houdt Toerisme Vlaanderen zoveel mogelijk rekening met locatie en expertiseniveau. Dankzij deze slimme groepsindeling wordt het voor iedereen relevant. Per attractie of museum kunnen maximum twee medewerkers deelnemen. Komt u met twee, dan wordt u ingedeeld in dezelfde groep.

Voor wie?

  • U bent medewerker van een museum of attractie, of van een organisatie die meerdere musea of attracties beheert (bijvoorbeeld een overkoepelende stadsdienst of autonoom gemeentebedrijf). Activiteiten of tours zonder vaste infrastructuur (bijvoorbeeld rondleidingen, workshops, events) of zonder vast aanbod (bijvoorbeeld expositieruimten) komen niet in aanmerking. 
  • De beleving die uw organisatie aanbiedt is gelegen in Vlaanderen of Brussel en relevant vanuit toeristisch oogpunt: ze richt zich zeker ook tot individuele bezoekers, kent ruime openingsuren en heeft bezoekers vanuit een ruime regio en daarbuiten.
  • U neemt binnen uw organisatie een leidinggevende of coördinerende rol op, die u de mogelijkheid biedt om samen met collega’s voortdurend te werken aan het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening en van de bezoekerservaring. De opleiding mikt op algemeen directeurs, afdelingshoofden/teamleiders publiekswerking, kwaliteit, communicatie of organisatiezorg, conservators, sitebeheerders en dergelijke. 
  • U gaat het engagement aan om ook buiten de sessies tijd vrij te maken voor het verzamelen van inzichten en het uitvoeren van experimenten. 

Praktische info

Begindatum
Prijs
750 euro. Organisaties met twee deelnemers genieten een korting en betalen 1.300 euro. In dit geval omvat het pakket slechts één mystery visit. De bedragen zijn exclusief btw.
Meer info

Meer info: Toerisme Vlaanderen, Dirk Yzewyn, kwaliteitscoördinator, 02 504 04 28, dirk.yzewyn@toerismevlaanderen.be

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal