OP/HEF | De kracht van zacht

Op donderdag 6 oktober 2022 veroorzaakt OP/TIL opnieuw opschudding. Op die dag verruimt u uw blik met het jaarlijks inspiratie- en netwerkevent OP/HEF rond ‘de kracht van zacht’.

De kracht van zacht

Wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? Dit jaar zet OP/HEF in op ‘de kracht van zacht’. OP/TIL onderzoekt dwarsverbanden tussen cultuur en welzijn. En, het tilt verhalen op van wie het anders durft te doen. Voorbij de grenzen van sectoren, voorbij de labels die we elkaar opplakken.

Een brief, twee keynotesprekers, vier praktijkverhalen, vijf praattafels, drie doe-sessies, en een wervelende afsluiter

  • Vóór de middag doen zorgzame sprekers uw hartslag pieken. Kaat Hermans, signaalwerker bij stad Gent en columniste voor sociaal.net, richt een brief aan de toekomst. Bart Marius neemt u mee in een nieuw verhaal voor Museum Dr. Guislain.
  • U luistert naar vier praktijkverhalen, op de snijlijn van cultuur en welzijn: de Geelse gezinsverpleging; Qace, dat zijn Kortrijkse jongeren op zoek naar een queer safer space; Radio Begijnenstraat, een podcast met een artistieke én therapeutische inslag; en Dieper graven in het geheugen, een participatief traject rond herinneringen en erfgoed.
  • Na de middag schuift u mee aan aan een praattafel. Over kunst en gezondheid, of over nieuwe rituelen, over de reus in de mens … Of we omzwachtelen u met met enkele methodieken op de snijlijn van cultuur en welzijn, in een doe-sessie. U kiest. We sluiten af met Together we stand, een educatief platform voor hiphopcultuur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Site Oud Sint-Jan, Zonnekemeers, Brugge
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Organisatie: OP/TIL

Elders op FARO

Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange