Open Monumentencongres: een inclusieve erfgoedsector

Op donderdag 20 mei organiseert Herita het Open Monumentencongres. De actualiteit rond het coronavirus dwingt Herita om het congres digitaal te organiseren. Hoewel het congres zich dus niet zal afspelen in een prachtige erfgoedsite, blijft de succesformule van het Open Monumentencongres dezelfde: boeiende (internationale) keynotelezingen en een veelzijdig aanbod aan parallelsessies. 

Nieuw dit jaar is het centrale thema voor het Open Monumentencongres. Net zoals Open Monumentendag 2021, zal het congres focussen op inclusiviteit. We benaderen dit thema via diverse invalshoeken: 

  • Hoe zorgt u voor diversiteit in uw vrijwilligersploeg?
  • Welke rol kan inclusiviteit spelen in een herbestemmingsplan?
  • Hoe kunnen we erfgoed ontsluiten voor bezoekers met een auditieve beperking?
  • Hoe gaan we met religieus erfgoed aan de slag in een diverse samenleving?
  • ...

2020 was in elk opzicht een bijzonder jaar. Om 2021 goed te beginnen en als troost voor de vele geannuleerde evenementen vorig jaar, is het Open Monumentencongres in 2021 uitonderlijk gratis bij te wonen. Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Duik in het programma, selecteer uw favoriete sessies en schrijf u in! 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie en meer info: Herita

Elders op FARO

Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Bent u verantwoordelijk voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel? Dan bereikt u via Erfgoedwijs.be voortaan ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal