Online vorming: opladen naar Wikimedia-platformen

In september organiseert meemoo een online vorming waarin u leert hoe u erfgoedcollecties kunt publiceren op het Wikimedia-ecosysteem. U leert hoe u collectiedata kunt publiceren op de databank Wikidata en u reproducties kunt toevoegen aan de audiovisuele repository Wikimedia Commons.

De vorming is opgebouwd uit drie live conference calls voor de kennismakings- en feedbackmomenten op 7, 14 en 21 september, aangevuld met zelfstudie aan de hand van webinars en de mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding doorheen het proces.

Belangrijk is dat u als deelnemer in de periode tussen 7 en 21 september 2020 ongeveer een halve dag per week vrijmaakt om aan de hand van de terbeschikkinggestelde webinars aan zelfstudie te doen. Uiteraard kunt u daarnaast steeds bij meemoo terecht met vragen en voor persoonlijke begeleiding. De vorming is gratis, en staat open voor elke instelling die publiekdomeincollecties wil ontsluiten.

Meer over het programma leest u hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online webinars
Prijs
Gratis
Meer info

Meer info? Contacteer Sam Donvil, 09 298 05 01, sam.donvil@meemoo.be

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Op 10 en 11 december 2020 brengt 'Cultural Heritage for Mental Health 2' voor de tweede keer experten uit heel ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal