Online slotevent rond auteursrechten en gebruiksbeperkingen

Hoe rijmt u auteursrechtelijke beperkingen en content online toegankelijk maken? In dit webinar helpt meemoo u en uw organisatie op weg.

Denkt u dat u met de uitkomst van het project ‘Tools voor het bewust omgaan met auteursrechten en gebruikersbeperkingen op culturele content’ ook binnen uw eigen instelling bepaalde uitdagingen het hoofd kan bieden? Op maandag 21 september 2020 biedt meemoo van 13.00 tot 16.00 uur een compact webinar aan.

Komen aan bod:

  • de zes verschillende pilootprojecten waarin meemoo tools heeft ontwikkeld, getest, bijgestuurd en geëvalueerd om zo een plan van aanpak op te stellen voor het gebruik van de tool binnen de werking van de organisaties;
  • beslissingsbomen, modelovereenkomsten met fotografen en best-practices;
  • de Publiekdomeintool, een tool die momenteel in opdracht van de Vlaamse overheid en in samenwerking met meemoo wordt ontwikkeld. Deze tool moet het mogelijk maken om metadata over de auteursrechtelijke status (semi)geautomatiseerd vast te leggen, dit om de online toegang en het vrije hergebruik van digitale culturele content te stimuleren.

Meer informatie over het project en over het slotevent vindt u op de website van meemoo

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online webinar
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Op 10 en 11 december 2020 brengt 'Cultural Heritage for Mental Health 2' voor de tweede keer experten uit heel ...