Museumkennisdag 2019 | Mensen en musea

Hoe draagt uw museum bij aan een blijvende binding van álle inwoners van ons land met museale collecties? Voor deze uitdaging biedt de Museumkennisdag concrete handvatten, en het Museumcongres vergezichten. Ook de Museumcijfers 2018 komen dan aan bod. 

Programma

Laat u tijdens het Museumcongres inspireren door sprekers van binnen en buiten de museumsector en neem tijdens de Museumkennisdag deel aan expertmeetings. In samenwerking met Museumplein Limburg is donderdagavond een aantrekkelijk programma samengesteld waar ook de derde Museumtalentprijs van het Jaar wordt uitgereikt. Traditiegetrouw publiceert de Museumvereniging voor het congres de uitkomsten van het jaarlijks onderzoek onder de leden. De Museumcijfers 2018 bepalen mede de inzet voor de lobby van de vereniging op weg naar het cultuurbestel in de periode 2021-2024. Laat ook daarom van u horen op het congres en de kennisdag.

Bekijk hier het programma.

Museumcongres en Museumkennisdag zijn een initiatief van de Museumvereniging, brancheorganisatie van musea. Samen met ruim 400 musea versterkt de vereniging het publieke belang van die Nederlandse musea.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Museumplein Limburg, Kerkrade
Prijs
Combiticket voor congres, avondprogramma en kennisdag: 313 euro (ex. BTW)
Ticket Museumkennisdag: 99 euro (ex. BTW)
Ticket Museumcongres: 149 euro (ex. BTW)
Ticket avondprogramma: 65 euro (ex. BTW)
Meer info

Aanmelden kan via deze link.

Meer info: website Museumkennisdag

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal