MuseumCamp 2019 Muiderslot

MuseumCamp is een driedaags programma waarin museum- en erfgoedprofessionals samen de grenzen van het vak opzoeken en elkaar uitdagen. Het wordt georganiseerd door het Allard Pierson, Waag, Muiderslot en NEMO. Het is mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaanfonds.

Wat gaat u doen? Het van oorsprong 13e-eeuwse slot wil meer inzetten op de zintuigen en daarnaast de verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte onderzoeken. De gebouwen van het Muiderslot, de collectie en het levende erfgoed in de tuinen vormen de case waarmee u aan de slag gaat.

Op het programma staan inspiratiesessies van professionals binnen en buiten de sector, creatieve maaksessies onder leiding van Waag, borrelen in de Ridderzaal en vooral heel veel kennisuitwisseling met enthousiaste museumcollega’s! Bovendien is dit een kans om uw tentje op te zetten in de pruimengaard van het kasteel of uw slaapzak uit te rollen in de kazemat.

Klik hier voor een gedetailleerd programmaoverzicht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Muiderslot, Herengracht 1, 1398 AA Muiden, Nederland
Prijs
250 euro, inclusief 2x ontbijt, lunch, 1x diner, koffie en thee.
Meer info

Meer info en inschrijven: website MuseumCamp

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...