Meer zekerheid inbouwen in uw stamboomonderzoek? Nieuwe inzichten vanuit de projecten BeethovenDNA en MamaMito

Voorouders vinden voor 1800 is voor niemand evident. Vaak raakt het spoor bijster in de parochieregisters en is het helemaal niet zeker hoe er verder in de stamboom kan opgeklommen worden.

Wilt u daarom ook aan de slag met andere bronnen uit het ancien regime maar weet u niet hoe eraan te beginnen? Hoe krijgt u meer zekerheid dat u op het juiste spoor zit?

In deze lezing gaat prof. dr. Maarten Larmuseau concreet aan de slag met de bekende stamboom van Ludwig van Beethoven in Brabant en met nieuwe inzichten uit DNA-onderzoek. Op het einde van de lezing hebt u veel tips en achtergrondinformatie om met meer bronnen en zekerheid uw voorouders op te sporen.

Doelgroep: iedereen met interesse in genealogie en familiegeschiedenis

Praktisch

  • 6 oktober 2022, 19.30 uur
  • Iedereen kan deelnemen via Facebook. Wie geen Facebookaccount heeft kan het webinar eveneens volgen maar kan wel niet reageren.
  • Er wordt zonder inschrijvingen gewerkt.
  • Graag op de hoogte blijven via Facebook? Surf naar https://fb.me/e/4vk4wlpdX en meld u aan voor het Facebook-evenement. Zo houdt Facebook u automatisch op de hoogte. Surf ook even naar https://www.facebook.com/historiesvzw en vind Histories leuk (liken). U ontvangt zo eveneens info over andere interessante activiteiten.
  • Graag op de hoogte blijven via Histories? Geef uw contactgegevens via dit formulier door tot drie dagen voor de vormingsavond en ontvang per e-mail een herinnering.
Type
Webinar
Trefwoorden
Onderzoek en innovatie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Facebook Live
Lesgevers
Prof. dr. Maarten Larmuseau (Histories, KU Leuven en UA)
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie en partners: Histories, KU Leuven en UAntwerpen, in het kader van de projecten BeethovenDNA en MamaMito.

Elders op FARO

FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...
De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...