Masterclass: ondernemen in cultuur

In deze vierdaagse masterclass versterkt Cultuurloket uw kennis en skills zodat u uw cultuurorganisatie en team kunt meenemen doorheen grote en kleine invloeden van buitenaf. De masterclass reikt ook input aan om (nieuwe) zakelijke en toekomstgerichte keuzes te maken.

Een inspirerende boost voor uw leiderschap, ondernemingsvaardigheden én strategisch inzicht. Maar ook een gelegenheid om te netwerken en te putten uit de grote kennisdatabank die Cultuurloket u ter beschikking stelt. En natuurlijk om de opgedane kennis en inzichten te vertalen naar uw eigen organisatie!

Voor wie? Voor leidinggevenden en coördinatoren binnen cultuurorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks aansturen van de organisatie en/of de dienstverlening, en/of het team.

Waarom? Wie een leidinggevende functie uitoefent binnen een culturele organisatie, bevindt zich op het snijvlak van teamleiderschap, ondernemen en zakelijke beleidsvoering. Binnen een hedendaagse sectorcontext vraagt dit van de cultureel leidinggevende een uitdagende inzet van zakelijke kennis en skills.

Cultuurorganisaties staan immers niet op zichzelf maar zijn onderdeel van een cultureel en maatschappelijk ecosysteem. Verschillende invloeden van buitenaf (corona, wisselende financiële stromen, maatschappelijke tendensen, ...) dagen uw organisatie uit, testen de veerkracht en zetten aan tot verandering.

Programma

  • Dag 1 | Uw organisatie in het cultureel-maatschappelijk ecosysteem, met o.a. Pascal Gielen (hoogleraar cultuursociologie UA) en Koen Vandyck (organisatiecoach)
  • Dag 2 | Het zakelijk bijsturen van uw organisatie, met o.a. Christine Deweerdt (directeur STAM) en Arjo Klamer (hoogleraar culturele economie Erasmus Universiteit Rotterdam)
  • Dag 3 | Het belang van people-management in uw organisatie, met o.a. Franky Devos (algemeen coördinator VIERNULVIER)
  • Dag 4 | Een financiële toekomststrategie voor uw organisatie, met o.a. Ken Veerman (strategisch adviseur)

Download het volledige programma

Type
Masterclass
Trefwoorden
Organisatiebeheer en -ontwikkeling
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector

Praktische info

Begindatum
Locatie
KASK Conservatorium, School of Arts Gent, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent
Prijs
560 euro
Meer info

Organisatie, meer info en inschrijven: Cultuurloket

Elders op FARO

FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...