Masterclass Leiderschap in cultuur. LinC Lage Landen | Call voor kandidaten

In september 2022 start een nieuwe leergang van het programma ‘LinC – Lage Landen’, een organisatie van Antwerp Management School. Dit unieke Vlaams-Nederlandse programma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die:

  • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector.
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of activiteiten.
  • zich kunnen beroepen op kennis van zaken over nieuwe perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe organisatiemodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector.
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en samen kunnen werken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector.
  • weerbaar zijn in periodes van crisis.

LinC staat voor actiegericht leren. Als deelnemer gaat u zelf aan de slag met de informatie die u krijgt aangereikt. U wordt uitgedaagd om te reflecteren op uw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met uw dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Het programma LinC Lage Landen is een intensieve opleiding op vaste momenten tijdens het jaar en overspant ongeveer een academiejaar (begin oktober 2022 tot eind september 2023).

Van deelnemers wordt verwacht dat zij op impactvolle posities werkzaam zijn, minimaal vijf jaar relevante werkervaring meenemen en over een sterke motivatie beschikken. In elke editie van LinC Lage Landen is er plaats voor 20 deelnemers: 10 uit Vlaanderen, 10 uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers zijn van groot belang. Er wordt daarom gestreefd naar een in alle opzichten diverse groep.

Stel u nu kandidaat!

Type
Cursus
Trefwoorden
Internationaal
Organisatiebeheer en -ontwikkeling
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector

Praktische info

Begindatum
Locatie
Antwerp Management School, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen
Meer info

Meer info en contact: Antwerp Management School

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...