Mapping the World, the Belgian contribution | Colloquium

Het 38e IMCoS International Symposium, van 11 tot 14 oktober 2021, focust op de vroeg-Belgische bijdragen aan de ontwikkeling van de cartografie wereldwijd. Figuren als Frisius, van Deventer, Ortelius of Mercator spelen een grote rol. Deze bijzondere geschiedenis omvat de Gouden Eeuw van de Vlaamse cartografie, maar evengoed meesterwerken uit latere periodes, van het werk over selenografie van Michiel van Langren (17e eeuw) tot de Oostenrijkse kaarten van graaf Ferraris (18e eeuw) en de mappotheek van Vandermaelen (19e eeuw).

Een bezoek aan enkele Belgische collecties toont u ook het cartografisch werk van Nederlandse, Italiaanse, Franse en Engelse oorsprong.

Dit colloquium is een driedaags evenement, met presentaties van sprekers en bezoeken aan collecties en instellingen met opmerkelijke kaartcollecties: het Rijksarchief, het Museum voor Kunst & Geschiedenis en het Koninklijk Legermuseum.

Het colloquium staat open voor cartografen, geografen, historici, verzamelaars van kaarten, landmeters, conservatoren en al wie belangstelling heeft voor kaarten.

Bekijk het voorlopige programma en de lijst met sprekers op de evenementwebsite.

Praktische info

Begindatum
Locatie
KBR, Kunstberg 28, 1000 Brussel
Prijs
100 euro (dagticket) / 350 euro (volledige programma)
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Organisatie: KBR en Brussels Map Circle (BIMCC)

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...