Maak het mee! Bootcamp Erfgoeddag 2019

  • Student, pas afgestudeerd of werkzoekend?
  • Droom je van een job in de cultureel-erfgoedsector?
  • Lijkt het je wel wat om filmpjes te leren monteren?
  • Wil je graag ontdekken wat een behoudsmedewerker nu precies doet? Of een collectiebeheerder, publieksbemiddelaar, fondsenwerver of registrator? 
  • Wil je graag je CV versterken?

Dan ben jij de persoon die we zoeken! We bieden je tijdens een driedaags bootcamp graag de unieke kans om een brede waaier aan erfgoedberoepen te ontdekken en in beeld te brengen. Erfgoeddag zet deze filmpjes (en dus ook jouw werk) in de spotlights.

Programma

4 februari 2019: aan de slag in de erfgoedsector

We starten het bootcamp met een praktijkdag waarin we je onderdompelen in de erfgoedsector. Je leert het veld kennen, ontmoet erfgoedwerkers en maakt kennis met verschillende profielen en mogelijkheden. Je ontvangt advies van experten en krijgt niet alleen concrete sollicitatietips maar ook een persoonlijke scan van je CV. En je ontmoet de persoon die je gaat portretteren in de video.

5 februari 2019: workshop storytelling & smartphone video

Tom Rumes (Kortom, Thomas More) leert je een boeiende verhaallijn uitdenken, opbouwen en uitwerken van eerste idee tot afgewerkt, gemonteerd filmpje. Vanuit zijn ervaring als cameraman, monteur en consultant over storytelling, mediatrends en videojournalistiek krijg je heel veel nuttige tips. 

Tussen 5 februari en 15 februari: work in progress

Met alle bagage uit het bootcamp ga je nu zelf aan de slag. Je trekt één dag op met je contactpersoon en maakt een filmpje. Je krijgt hierover feedback en levert het afgewerkte filmpje op 15 februari in. 

28 april 2019: showtime

Tijdens Erfgoeddag kan het brede publiek jouw werk dan ontdekken. 28 april 2019 staat immers helemaal in het teken van vakmanschap met als slogan ‘Hoe maakt u het?’. 

Hoe kan je deelnemen?

Ervaring is niet nodig, enthousiasme en engagement wel. Je kan je tot 1 november 2018 registreren door je motivatiebrief naar jacqueline.vanleeuwen@faro.be en michelle.van.meerhaeghe@faro.be te sturen. Overtuig ons van jouw motivatie en laat ons weten waarom jij graag deelneemt. Begin december geven we feedback en plannen we (Skype)gesprekken in. 

Deelname is gratis, na afronding ontvang je een deelnamecertificaat.

Download de folder.

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Prijs
Gratis
Deelnemers
Een 15-tal deelnemers: studenten of werkzoekenden. Alle opleidingen en achtergronden zijn welkom.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...