Kwaliteit in gidsenwerking

Geef toe, ook u vindt dat “gidsen het visitekaartje zijn van uw organisatie. En vaak het aanspreekpunt van uw bezoekers”. Toch? 

Precies daarom zijn de kwaliteit en het optimaal functioneren van uw gidsenwerking zo belangrijk. De workshopreeks Kwaliteit in gidsenwerking blijft succesvol. Een van de ingrediënten van die succesformule is de verzamelde kennis van collega’s uit toeristische organisaties, onroerend- en ook cultureel-erfgoedorganisaties. Telkens opnieuw blijkt dat u samen meer weet en ziet dan ieder voor zich.

Wilt u zich graag nog verdiepen in hoe u best omgaat met uw huidige gidsenploeg? Volg dan de workshops Kwaliteit in gidsenwerking. Docente Janien Prummel coacht in drie bijeenkomsten verantwoordelijken van organisaties met een gidswerking: musea, diensten van toerisme, gidsverenigingen, (cultureel-)erfgoedorganisaties, monumenten … U maakt er kennis met verschillende instrumenten die uw werk praktisch en inhoudelijk ondersteunen. 

U krijgt het antwoord op deze vragen:

  • Wat betekent werken aan kwaliteit en hoe zorgt u voor draagvlak in uw organisatie?
  • Wat is de missie, visie, profilering van uw organisatie?
  • Hoe begeleidt en motiveert u uw gidsenteam?
  • Hoe stuurt u individuele gidsen aan?
  • Hoe versterkt u hun competenties? 
  • Hoe zorgt u ervoor dat ze de visie van de organisatie uitstralen? 
  • Hoe communiceert u efficiënter met de gidsen?
  • Wat met de organisatorische kant van de zaak?
  • Op welke manier kunt u gidsen selecteren, begeleiden en opvolgen? (Zie ook de Erfgoedwijzer-dossiers 'Hoe werft u nieuwe gidsen aan?' en 'Hoe pakt u de evaluatie en opvolging van uw gidsen aan?')
  • Hoe gebruikt u een bezoekerscyclus?
  • Wat kunt u leren uit de kenmerken van de klant?

Kortom: hoe zorgt u voor meer kwaliteit in het reilen en zeilen van uw gidsenwerking? Hoe maakt uw ploeg écht het verschil? Naast de theorie staan praktijkgerichte oefeningen op het programma én uiteraard ook uitwisseling met collega’s. Ook het omgaan met onverwachte omstandigheden − zoals corona − komt aan bod. Hoe betrekt u uw gidsen en zoekt u samen naar oplossingen en alternatieven?

Data: maandagen 4 en 11 maart 2024 (9.30 - 16.30 uur) en maandag 17 juni 2024 (9.30 - 13.00 uur).

Doelgroep: verantwoordelijken van organisaties met een gidsenwerking. U stuurt een gidsenploeg aan en bent op zoek naar inspiratie om uw gidsen beter te coachen. Ook wil u een relevant aanbod voor verschillende doelgroepen uitbouwen.

Type

Workshop: u gaat actief aan de slag, de theorie wordt beperkt tot het hoogst noodzakelijke.

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 395 euro, excl. 21% btw (voor de hele reeks).
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Brussel
Lesgevers
Janien Prummel
Prijs
395 euro, excl. 21% btw
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur participatie | educatie
T
02 213 10 71

Elders op FARO

De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve ...
De Ethische Code voor museumprofessionals van ICOM is aan een (radicale) herziening toe. Dit is een oproep om mee te ...
Valt er u hier iets op? Goed gezien, hierboven staat een ander logo en er zijn ook andere kleuren. Gisteren ...