Kick-off collegagroep behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed

Breekt u zich het hoofd over hoe dat eeuwige stof op uw boeken aangepakt kan worden? Of hoe u schimmels in uw collectie bestrijdt? Wil u weten hoe u papiervisjes kan opsporen? Of heeft u behoefte aan praktische tips over het evacueren van collectiestukken in noodsituaties? Dan bent u van harte welkom in de collegagroep behoud en beheer. Die gaat op 31 januari 2020 in Leuven van start.

Centraal in deze collegagroep staat het uitwisselen van praktijkgerichte kennis en ervaringen rond alles wat te maken heeft met behoud en beheer in erfgoedbibliotheken en andere documentaire erfgoedcollecties. Op een informele manier kunt u uw tips, tricks, verhalen en vragen met collega’s delen, zowel rond dagelijkse collectiezorg als uitzonderlijke calamiteiten. We behandelen daarnaast ook specifieke casussen, laten ervaringsdeskundigen en experten aan het woord en delen praktische hulpinstrumenten met elkaar.

De collegagroep komt enkele malen per jaar samen, steeds op locatie in verschillende erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Vlaamse Erfgoedbibliotheken vzw en FARO coördineren het geheel. Actieve participatie is de enige vereiste, de deelname zelf is gratis.

Tijdens de kick-off op 31 januari 2020 in Leuven gaan we alvast samen op zoek naar de voornaamste uitdagingen rond behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed. Vervolgens laten we kort een ervaringsdeskundige getuigen over een van de ergste en meest gevreesde van alle collectieplagen: schimmel!

Interesse om bij te leren en te delen? Schrijf dan hier in.

Praktisch: 31 januari 2020, 11.00 - 14.00 uur

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Collegium Veteranorum (COVE) KU Leuven, Romerozaal, Sint-Michielsstraat 2-4, 3000 Leuven
Lesgevers
Jürgen Vanhoutte (FARO), Sara Moens (VEB), Yannick Van Loon (Maurits Sabbebibliotheek)
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.