Joint Technical Symposium

JTS is het internationale wetenschappelijke en technische symposium over zaken die van bijzonder belang zijn voor audiovisuele archieven en archivarissen. Het biedt deskundigen op het gebied van audiovisuele archivering van verschillende achtergronden de gelegenheid om samen te komen, nieuwe en opkomende technische ontwikkelingen in ons vakgebied te delen en posities in te nemen die verder gaan dan de grenzen. Het is een gelegenheid om elkaar te informeren over wat er speelt in ons vakgebied.

JTS wordt georganiseerd om de paar jaar sinds 1983 door de verschillende verenigingen van audiovisuele archieven die nu de CCAAA vormen. Het biedt een mogelijkheid voor collega's over de hele wereld en geïnteresseerden in het veld om elkaar te ontmoeten en informatie te delen over het behoud van origineel beeld- en geluidsmateriaal.

Meer informatie over het event vindt u op deze website.

TIP! Voorafgaand aan JTS kunt u, eveneens in Hilversum, naar de jaarlijkse conferentie van de International Association of Sound and Audiovisual Archives (30 september - 3 oktober 2019). Het evenement staat volledig in het teken van kennisdeling en ervaringen op het gebied van audiovisuele archivering. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?