Investeer in gidsen en creëer meerwaarde | FARO Praktijk

De museumgidsenopleiding bestaat tien jaar; een mooie aanleiding om iedereen die een rol speelt in deze opleiding bijeen te brengen. Samen blikken we achteruit én ook vooruit.

Wat is er in de voorbije jaren veranderd in de museumgidsenpraktijk, en welke uitdagingen biedt de toekomst? Hoe evolueert het statuut en de vergoeding van de gids? En hoe kunnen gidsenopleidingen en musea (nog) meer halen uit hun samenwerking? Als dit vragen zijn die u aanspreken, weet u waarheen op 10 oktober.
 
In de voormiddag houden we de opleidingen museumgids tegen het licht. U kunt zelf allerlei oefeningen proberen uit de opleidingen. Die gaan over specifieke gidsvaardigheden zoals storytelling, omgaan met bijzondere doelgroepen … Bovendien luisteren we ook naar de noden en verwachtingen die musea ten aanzien van deze opleidingen formuleren. Wat kan er anders, beter? Wat is er op dit moment nog niet?
 
In de namiddag bieden we een infosessie aan over het ‘vergoeden van gidsen als verenigingswerkers’ door Joris De Wortelaer (advocaat Bloom Law firm, mede-auteur van het statuut ‘verenigingswerk’). Deze sessie werd in het voorjaar ook aangeboden door Toerisme Vlaanderen. Gezien de vele vragen over vergoedingen van gidsen via verenigingswerk, hernemen we ze op deze dag. 

Doelgroep: museummedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de gidsenwerking.

Tijdstip: 9.30 - 16.30 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Docenten uit de gidsenopleidingen en Joris De Wortelaer (advocaat Bloom Law)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 100 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur participatie | educatie
T
02 213 10 71

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?