Investeer in gidsen en creëer meerwaarde | FARO Praktijk

De museumgidsenopleiding bestaat tien jaar; een mooie aanleiding om iedereen die een rol speelt in deze opleiding bijeen te brengen. Samen blikken we achteruit én ook vooruit.

Wat is er in de voorbije jaren veranderd in de museumgidsenpraktijk, en welke uitdagingen biedt de toekomst? Hoe evolueert het statuut en de vergoeding van de gids? En hoe kunnen gidsenopleidingen en musea (nog) meer halen uit hun samenwerking? Als dit vragen zijn die u aanspreken, weet u waarheen op 10 oktober.
 
In de voormiddag houden we de opleidingen museumgids tegen het licht. U kunt zelf allerlei oefeningen proberen uit de opleidingen. Die gaan over specifieke gidsvaardigheden zoals storytelling, omgaan met bijzondere doelgroepen … Bovendien luisteren we ook naar de noden en verwachtingen die musea ten aanzien van deze opleidingen formuleren. Wat kan er anders, beter? Wat is er op dit moment nog niet?
 
In de namiddag bieden we een infosessie aan over het ‘vergoeden van gidsen als verenigingswerkers’ door Joris De Wortelaer (advocaat Bloom Law firm, mede-auteur van het statuut ‘verenigingswerk’). Deze sessie werd in het voorjaar ook aangeboden door Toerisme Vlaanderen. Gezien de vele vragen over vergoedingen van gidsen via verenigingswerk, hernemen we ze op deze dag. 

Doelgroep: museummedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de gidsenwerking.

Tijdstip: 9.30 - 16.30 uur

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Docenten uit de gidsenopleidingen en Joris De Wortelaer (advocaat Bloom Law)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 100 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur participatie | educatie
T
02 213 10 71

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?