Internationaal symposium | Through Art We Care

Internationale conferentie voor de cultuur- en zorgsector, alsook beleidsmakers. Hoe kunnen we kwetsbare doelgroepen en de museumwereld met elkaar verbinden? Op het programma: tussenkomsten van specialisten uit het werkveld, een bespreking van resultaten van recente projecten en uitwisseling van ervaringen.
 
Met de steun van de Koning Boudewijnstichting | In samenwerking met IN/FINITY.

Programma

9.15 uur: Inleiding

9.20 uur: Algemene internationale veldschets en discours kunst en zorg | Prof. Dr. Norma Daykin (University of Winchester, UK / Tampere University, FI)

9.55 uur: Het relationele in de kunst. Toelichting en betoog voor het belang van een diepere dialoog tussen kunst/kunstenaar en de patiënt vanuit een gelijkwaardige relatie | Julie Rodeyns (Vrije Universiteit Brussel, Matchbox vzw)

10.30 uur: Pauze

10.45 uur: Het belang en de rol van mediatie en de mediator bij een samenwerking tussen kunst en zorg | Mari Linnman (3-CA, New Patrons)

11.20 uur: Kunst en zorg in dialoog : Hoe kunnen we kwetsbare doelgroepen en de museumwereld met elkaar verbinden? Enkele recente praktijkvoorbeelden binnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België | Marie-Suzanne Gilleman en Isabel Vermote (KMSKB, Musée-sur-Mesure – Museum-op-Maat)

12.00 uur: Praktische hands on/methodologie over hoe kunst te introduceren in zorgcentra | Nigel Hartley (CEO Earl Mountbatten Hospice, ex-London Lighthouse)

12.40 uur: Lunch

13.30 uur: Debat rond de uitdagingen die een samenwerking tussen kunst- en zorgveld met zich meebrengen gevolgd door thematische dialoogtafels (beperkt aantal plaatsen).

Praktische info

Begindatum
Locatie
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Auditorium 490, Museumplein, 1000 Brussel
Prijs
5 euro (zonder lunch), 20 euro (met lunch)
Meer info

Contact: museumopmaat@fine-arts-museum.be

Organisatie: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, met de steun van de Koning Boudewijnstichting | In samenwerking met IN/FINITY

Reserveer hier uw ticket.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...