Inspiratiesessie Erfgoeddag 2020: wat als er geen licht is? | Brussel | FARO Praktijk

Erfgoeddag 2020 staat in het teken van 'De Nacht'. Tijdens onze inspiratiesessies ontdekt u verrassende manieren om op dit thema in te zetten. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan rond licht en duisternis.

Het spel met licht en donker fascineert, zoveel is zeker. Ook zonder veel moeite en in alle eenvoud kunt u op Erfgoeddag heel wat boeiende zaken uitproberen met licht. Door te experimenteren met een ledlamp geeft u een kamer bijvoorbeeld een heel andere kleur. Of gebruik licht en verlichting om volop in te zetten op beleving en zoek een manier om specifieke stukken uit uw collectie – letterlijk – uit te lichten.

Programma

13.30 uur: Onthaal

14.00 uur:  Hoe kwam de tentoonstelling Night Fever tot stand? Rachel Van Nevel (ADAM) vertelt er meer over. We trekken het museum in en kijken hoe belichting een rol speelt in het museum.

14.30 uur: Erfgoeddag in het teken van de Nacht (Tine Vandezande)

14.45 uur: Julie Lambrechts en Monique Verelst van FARO vertellen over uiteenlopende aspecten met betrekking tot licht en donker. Welke elementen vindt u terug in de schilderkunst, het theater, musea … En hoe kunt u spelen met contrasten, licht en donker tijdens uw Erfgoeddagactiviteiten? Deze workshop reikt inspirerende voorbeelden uit de praktijk aan laat u mogelijkheden zien om ze te vertalen naar Erfgoeddag.

15.45 uur: Brainstorm: welke ideeën hebt u over licht en donker? We denken samen mee na en formuleren suggesties omtrent de praktische invulling.

Doelgroep: iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan Erfgoeddag.

Praktisch: donderdag 21 november 2019, 13.30 - 17.00 uur

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Brussels Design Museum (ADAM), Trade Mart Brussels, Belgiëplein 1, 1020 Brussel
Lesgevers
Julie Lambrechts, Monique Verelst, Olga Coolen, Wil Van Hoppe, medewerkers Natuurpunt, oud-medewerker Philipsmuseum Eindhoven
Prijs
Gratis
Deelnemers
Minimum aantal deelnemers: 10
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Event manager | coördinatie Erfgoeddag
T
02 213 10 81

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal