Inspiratiesessie Erfgoeddag 2020: wat als er geen beeld is? | Sint-Niklaas | FARO Praktijk

Erfgoeddag 2020 staat in het teken van 'De Nacht'. Tijdens onze inspiratiesessies ontdekt u verrassende manieren om op dit thema in te zetten. Bijvoorbeeld door creatief aan de slag te gaan met zintuigen. 

Wat rest er ons als het beeld wegvalt? Een hele wereld! Laat bezoekers op Erfgoeddag genieten van nieuwe ervaringen zoals voelen, proeven en ruiken. We zetten tijdens deze sessies in op zintuigen en hopen u hiermee te inspireren om zelf een activiteit te bedenken die het publiek en alle zintuigen triggert en mogelijk terug meevoert naar het verleden. Denk zelf maar aan de geuren die u terugbrengen naar uw kindertijd. Maar hoe gaat u hier nu zelf mee aan de slag? U bent van harte welkom op onze inspiratiesessies die inzetten op zintuigen.

Doelgroep: iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan Erfgoeddag.

Programma

13.30 uur: Onthaal

14.00 uur: Wat is Erfgoeddag en wat houdt het thema ‘De Nacht’ in? | Tine Vandezande (FARO) en Niko Van Kemseke (Erfgoedcel Waasland)

14.30 uur: Nick Mermans van Blindenzorg Licht en Liefde schetst diverse soorten slechtziendheid, geeft toelichting bij enkele opmerkelijke samenwerkingsverbanden en vertelt welke materialen u bij hen kunt uitlenen.

15.00 uur: Hoe ervaren slechtzienden een museum? Wat interpreteert u wanneer er een object wordt omschreven? En hoe sterk is uw smaakzin ontwikkeld? Ontdek het zelf tijdens drie doorschuifsessies.

16.30 uur: Afsluiter

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
SteM - Stedelijke Musea Sint-Niklaas, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
Lesgevers
Tine Vandezande (FARO) en Niko Van Kemseke (Erfgoedcel Waasland), Nick Mermans (Blindenzorg Licht en Liefde)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 25 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Event manager | coördinatie Erfgoeddag
T
02 213 10 81

Elders op FARO

Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...