Inspiratieavonden Tijd-Stories: inspiratie voor uw erfgoedverhaal

In dit gloednieuwe vormingsconcept wordt u verrast door nieuwe inspiratie, (archief)bronnen, thema’s en initiatieven rond heemkunde, genealogie en volkskunde. Ontdek op een interactieve manier recent wetenschappelijk onderzoek over Vlaams erfgoed dat uw interesse en persoonlijk onderzoek zal inspireren.

Met artikels uit het tijdschrift Tijd-Schrift – Erfgoedpraktijk in Vlaanderen als leidraad gaan auteurs in interactie met alle deelnemers en worden getuigenissen van erfgoedvrijwilligers uitgewisseld. Academici, studenten, erfgoedvrijwilligers, heemkundigen, genealogen en het brede geïnteresseerd publiek leren zo van elkaar. Enige drempelvrees of achtergrondkennis is helemaal niet nodig: iedereen is meer dan welkom om deel te nemen. 

De curator van deze reeks is Maarten Larmuseau en elke vorming vindt plaats op een unieke erfgoedlocatie van een universitaire partner waaronder KU Leuven, UAntwerpen en UGent.  

U hoeft niet aan alle inspiratieavonden deel te nemen (dat mag natuurlijk). Schrijf u dus enkel in voor de avond(en) waaraan u kan deelnemen.

  • Donderdag 13 oktober 2022, 19.00 - 21.00 uur, UAntwerpen, Antwerpen (stadscentrum)
  • Donderdag 10 november 2022, 19.00 - 21.00 uur, KU Leuven, Leuven (stadscentrum)
  • Donderdag 8 december 2022, 19.00 - 21.00 uur, UGent, Gent (stadscentrum)

Meer informatie over adres, parkeermogelijkheden, openbaar vervoer en sprekers volgt geleidelijk na 1 september 2022.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per avond voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen en studenten. Andere deelnemers betalen 15 euro per avond. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijgt u alle gegevens voor de betaling.

Type
Cursus
Trefwoorden
Onderzoek en innovatie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector

Praktische info

Begindatum
Prijs
5 euro / 15 euro
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

Contacteer Maarten Larmuseau via maarten.larmuseau@historiesvzw.be

Inschrijven kan tot een dag voor de eigenlijke vormingsavond via de website van Histories. Een week voor elke vorming krijgen alle deelnemers de twee artikels uit Tijd-Schrift die besproken zullen worden.

Organisatie en partners: Histories in samenwerking met UAntwerpen, KU Leuven en UGent

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Welke contacten bestaan er tussen Vlaamse en Britse cultureel-erfgoedorganisaties? Welke impact heeft de Brexit op die contacten? En welke uitdagingen ...
De Bijzondere Algemene Vergadering van ICOM in Praag keurde de nieuwe museumdefinitie goed. Daarmee komt een einde aan een intensief ...