Infomomenten opleiding behoudsmedewerker erfgoed

Tijdens de zomer zijn er opnieuw infosessies voor de opleiding Behoudsmedewerker erfgoed bij de VSPW Bibliotheekschool in Gent en bij CVO VOLT in Leuven.

In deze modulaire opleiding krijgt u elementaire basiskennis en vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor de goede preventieve zorg van roerend materieel erfgoed. De opleiding richt zich tot al wie werkzaam is of zal zijn in de erfgoedsector en instaat voor het behoud en beheer van het roerend erfgoed van zijn instelling. Behoudsmedewerkers komen immers dagelijks in contact met de collectie. De cursus focust zich op preventieve maatregelen voor bewaring van erfgoed. Let wel: dit is geen opleiding restauratie!

Hebt u enkel interesse in een aantal specifieke modules van deze opleiding, dan kunt u zowel in Gent als in Leuven ook per module inschrijven  Na het succesvol afronden van alle 6 modules van de opleiding ontvangen deelnemers een officieel getuigschrift of certificaat.

VSPW Bibliotheekschool Gent

De opleiding aan de VSPW Gent wordt aangeboden in dagonderwijs en gaat door op de campus van VSPW Gent in Sint-Amandsberg (Edgar Tinelstraat 92 Sint-Amandsberg), telkens op donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens een aantal modules worden ook plaatsbezoeken aan erfgoedinstellingen afgelegd.

Infosessies: dinsdag 2 juli en 29 augustus 2019, telkens om 10.00 uur, Campus Sint-Amandsberg

Meer info vindt u ook terug op de website van VSPW Gent.

CVO VOLT Leuven

De opleiding aan het CVO VOLT wordt aangeboden in avondonderwijs en gaat door op de campus van CVO VOLT in Haasrode (Interleuvenlaan 3-5 Heverlee), op woensdagavond van 18.30 tot 22.00 uur en op zaterdagochtend van 9.30 tot 13.00 uur. Tijdens een aantal modules worden ook plaatsbezoeken aan erfgoedinstellingen afgelegd. Om praktische redenen gaan deze plaatsbezoeken tijdens de werkweek overdag door. De data van de plaatsbezoeken worden telkens gecommuniceerd bij de start van een module.

Infosessies: dinsdag 27 augustus, van 16.00 tot 19.00 uur en maandag 2 september 2019, van 18.00 tot 20.00 uur, Campus Heverlee

Meer info vindt u ook terug op de website van CVO VOLT. CVO VOLT is vanaf 23 augustus bovendien doorlopend open voor info en inschrijvingen, van maandag t.e.m. vrijdag tussen 13.00 en 19.30 uur. Mailen kan ook naar info.bibliotheekschool@cvovolt.be.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Gent en Leuven
Prijs
Gratis

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?