‘Inclusief perspectief’. Aan de slag met inclusie in archieven | Startbijeenkomst Kennisplatform Educatie & Presentatie

De culturele sector wil inclusiever en diverser worden. Daar kan de archiefsector niet in achterblijven. Maar wat betekent inclusie eigenlijk? Waar begin je? Wat verandert er? Hoe zorgen we met elkaar voor meer inclusiviteit en diversiteit in publieksbereik en educatie- en presentatieprojecten binnen de archiefsector?

Programma (10.00 - 17.00 uur)

Het ochtend- en middagprogramma starten met een keynote van Andrew Payne, Head of Education and Outreach (The National Archives, UK) en Prof. Dr. Hester Dibbits, bijzonder hoogleraar Historische Cultuur en Educatie (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Naast de keynotes zijn er verschillende workshoprondes waarin we met elkaar aan de slag gaan met experts op het gebied van inclusiviteit en diversiteit.

Voor wie? Educatiemedewerkers, tentoonstellingsmakers, publieksbegeleiders, communicatiemedewerkers, programmeurs, afdelingshoofden en andere geïnteresseerden. Kortom: iedereen binnen de archiefsector die wil komen, is van harte welkom!

Praktische info

Begindatum
Locatie
Nationaal Archief, Den Haag
Prijs
Gratis
Meer info

Aanmelden kan via educatie@nationaalarchief.nl. Eventuele dieetwensen graag doorgeven. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Het volledige programma volgt zo snel mogelijk op het kennisplatform Educatie & Presentatie.

Elders op FARO

De cultureel-erfgoed- en de zorgsector hebben elkaar heel wat te bieden. In een reeks van zes bijzonder boeiende workshops over ...
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...