IIPC Web Archiveringsconferentie 2023 | Resilience and Renewal

De webarchiveringsconferentie van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) wordt dit jaar gehouden in Hilversum, bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid (B&G). Bij de organisatie daarvan krijgt B&G hulp van de KB, Nationale Bibliotheek van Nederland. Naast de fysieke conferentie wordt ook een online dag georganiseerd op 3 mei.
 
De jaarlijkse IIPC-conferentie brengt webarchiveringsexperts van over de hele wereld samen. In 2023 is dat extra bijzonder, want IIPC bestaat dan 20 jaar. De conferentie is bedoeld voor een breed publiek van archivarissen, curators, softwareontwikkelaars, onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het werken met digitaal materiaal en digitale preserveringsexperts.

Programma

  • De webarchiveringsconferentie op 11 en 12 mei zal een mix zijn van thematische sessies, panels, workshops en bliksemgesprekken. Keynotes zijn Eliot Higgins van Bellingcat en Marleen Stikker van Waag Futurelab.
  • Op 10 mei vindt er ook een publieksevenement plaats rond Nederlandse en internationale samenwerkingen op het gebied van digitaal erfgoed, gevolgd door een welkomstreceptie voor deelnemers aan de conferentie.
  • De Online Dag op 3 mei zal een mix zijn van vooraf opgenomen presentaties die een maand voor de conferentie beschikbaar worden gesteld aan inschrijvers, en live Q&A-sessies tijdens de conferentie. De Online Dag is gratis voor studenten, IIPC-leden en persoonlijke conferentiedeelnemers en kost 15 euro voor alle andere aanwezigen.

Het conceptprogramma voor WAC is beschikbaar op deze website.

Volg voor updates de conferentiewebsite (https://netpreserve.org/ga2023) en Twitter (@netpreserve, #iipcGA23, #iipcWAC23, #iipc20Years). U kunt zich ook abonneren op de mailinglijst.

Het International Internet Preservation Consortium (IIPC) is een internationale organisatie van bibliotheken en andere organisaties die is opgericht om de inspanningen te coördineren om internetinhoud voor de toekomst te bewaren. IIPC is een aan CLIR gelieerde onderneming. De jaarlijkse IIPC-conferentie brengt 's werelds experts op het gebied van webarchivering samen.

Als u vragen heeft over WAC, kunt u ons een e-mail sturen op events@netpreserve.org.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Hilversum
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Of u nu zin hebt in debat of gewoon een boeiende workshop wil volgen, Erfgoeddag biedt op 23 april een ...
Collecties vormen het hart van een museum, archief of erfgoedbibliotheek. Maar welke accenten zijn van tel als het over collectiebeleid ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange