ICOM CECA Netwerkmoment 2023

Het jaarlijks netwerkmoment van ICOM CECA (Comité voor educatie en culturele actie) België vindt dit jaar plaats in het KMSKA op 2 maart 2023. Tijdens dit netwerkmoment maakt u kennis met het vernieuwde museum en in het bijzonder met de publiekswerking en nieuwe bemiddelingsprojecten van het KMSKA. In het programma staan vier thema’s centraal: diversiteit, digitaal aanbod, familieprogramma’s en toegankelijkheid.

In de ochtend vormen deze vier thema's de rode draad voor een rondleiding door het museum. U kunt kiezen voor een rondleiding in het Frans, Nederlands of Engels. In de namiddag kunt u aanschuiven bij een discussietafel naar keuze waar dieper wordt ingegaan op een van bovenstaande thema’s. We vertrekken daarbij vanuit de ervaringen van het KMSKA.

Kent u zelf een good practice of zit u met een vraag bij een thema? Dan maken we graag ruimte om ook daar samen met de groep verder op in te gaan. Doel van dit netwerkmoment is om de dialoog tussen collega’s te stimuleren, voorbeelden en ideeën uit te wisselen en nieuwe inzichten te delen.

Voor wie? Medewerkers publieksbemiddeling of museumeducatie die lid zijn van ICOM (Vlaanderen of Wallonië-Brussel/individuele of institutionele leden).

N.B: graag maximaal 2 personen per museum (andere geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de wachtlijst, deze inschrijving krijgt echter geen voorrang opdat zoveel mogelijk musea kunnen deelnemen).

Programma

10.00 uur: Welkom (koffie)

10.30 uur: Introductie | Stéphanie Masuy & Sofie Vermeiren, nationale correspondenten ICOM CECA België en Carmen Willems, algemeen directeur  Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

11.00 uur: Museumbezoek (NL, FR of ENG)

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Vier discussietafels

  • ‘Diversiteit’, met Sophie Verbeke, KMSKA
  • ‘Digitaal aanbod’, met Veerle De Meester, KMSKA
  • ‘Familieprogramma’s’, met An Van Hertum, KMSKA
  • ‘Toegankelijkheid’, met An Sijsmans, KMSKA 

15.15 uur: Synthese

15.45 uur: Slot

Deze bijeenkomst is een initiatief van ICOM CECA België, in samenwerking met KMSKA, ICOM Belgium Flanders / ICOM Belgique Wallonie-Bruxelles en FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

Praktische info

Begindatum
Locatie
KMSKA, Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen
Prijs
20 euro
Meer info

Inschrijven kan tot en met 24 februari 2023 via deze link.

Elders op FARO

U bent ErfgoedApp-tourmaker en wil uw tour nog beter promoten? Dan biedt FARO u de mogelijkheid om een folder te ...
Op 16 mei heten we u en de rest van de cultureel-erfgoedsector welkom in Lamot voor een Groot Onderhoud over ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange