Hoe schrijf ik een diversiteitsplan in het kader van een beleidsplanningstraject?

Werken aan meerstemmigheid in een erfgoedorganisatie gebeurt best niet alleen voor de schermen. Meer nog, ook achter de schermen is het belangrijk dat verschillende perspectieven en invalshoeken een plaats krijgen. Een beleidsplanningstraject is de ideale aanleiding om daar samen met het team over na te denken. FARO deelt graag de eigen ervaring bij het opmaken van een diversiteitsplan, als onderdeel van een beleidsplanningstraject. 

Tijdens dit webinar:

  • geven we argumenten waarom het belangrijk is deze denkoefening in een beleidsplanningstraject te integreren.
  • reiken we praktische tools aan om het gesprek over meerstemmigheid binnen het team op gang te brengen.
  • schetsen we de inhoud en mogelijke aspecten van zo’n diversiteitsplan aan de hand van de vier P’s: Personeel, Programmatie, Partners en Publiek.
  • vertellen we over het proces dat de FARO-collega’s hebben gevolgd om te komen tot een diversiteitsplan.

Er is vanzelfsprekend ruimte voor vragen.

Programma: 9.30 - 11.00 uur

Doelgroep: trekkers van beleidsplanningstrajecten en leden van interne planningsteams, die op zoek zijn naar heldere informatie over het opzetten van (aspecten van) een beleidsplanningsproces.  

Tarieven

Deze webinars uit de reeks 'Beleidsplanning' zijn gratis voor erfgoedorganisaties die een aanvraag voorbereiden voor de komende subsidieronde.

Andere tarieven:

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 20 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 15 euro per webinar.
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 15 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 10 euro per webinar. Dit kortingstarief geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Katrijn D’hamers, Jacqueline van Leeuwen en Elien Doesselaere (FARO)
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur participatie | diversiteit
T
02 213 10 76

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...