Hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm? Infosessie

De Vlaamse overheid biedt ook in 2022 de kans tot het aanvragen van een beurs voor het doorgeven van vakmanschap in immaterieel erfgoed binnen een meester-leerlingtraject. Zo'n beurs dient als financiële ondersteuning voor vakmensen die één of meerdere leerlingen een aantal maanden (max. twee jaar) in de leer neemt(en) om hem en/of haar de knepen van het vak te leren. 

Meer info vindt u via de website van het Departement CJM.

Infosessie: Hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm?

Wil u al lange tijd je vakmanschap verfijnen en hiervoor in de leer gaan? Of bent u  meester in een bepaalde kennis of techniek die u koestert en graag wil delen of doorgeven aan een opvolger of collega? Denkt u over het aanvragen van een beurs om dit te helpen mogelijk maken? 

Dan komen er allerlei vragen aan de oppervlakte. Voor heel wat vragen kan u te rade op de website van de overheid in de handleiding en de veelgestelde vragen.

Maar hoe geeft u dan een sterk meester-leerlingtraject vorm? Hoe kan u uw vakmanschap als immaterieel erfgoed begrijpen? Hoe plant u het vakmanschap verder door te geven? Hoe kan u de samenwerking tussen meester en leerling(en) vormgeven? En hoe kan een traject verlopen qua opbouw en in de tijd? Hoe denkt u het vakmanschap te documenteren? Heel wat inhoudelijke vragen stellen zich in het uittekenen van een meester-leerlingtraject. 

Deze infosessie helpt u graag op weg. U verneemt meer over de verschillende aspecten die een goed meester-leerlingtraject kunnen vorm geven, en er is ruimte voor uitwisseling en vragen.

2 juni 2022, 18.00 - 19.30 uur 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Stadhuis Brugge, Burg 12, Goudlederbehangzaal
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Organisatie: Werkplaats immaterieel erfgoed, i.s.m. Erfgoedcel Brugge en Handmade in Brugge

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...