Historische wielerfoto’s beschrijven via het interactieve platform DoeDat | Workshop

Gebeten door (de geschiedenis van) de koers? Wil u een unieke inkijk in meer dan een eeuw wielersport en uw kennis delen met KOERS? Neem dan deel aan de gratis workshop op 7 december en (be)schrijf mee wielergeschiedenis!

Om een nog groter publiek van zijn collectie historische wielerfoto’s te laten genieten, wil KOERS deze beelden ook online aanbieden. De bedoeling is dat deze wielerfoto’s terecht komen op het collectie- en verhalenplatform serviceKOERS. Gezien de grote hoeveelheid foto’s is dit een klus die het niet alleen kan klaren. Daarom roept KOERS uw hulp in. 

Bij het beschrijven van de verzameling wielerfoto’s reed het KOERS-vrijwilligerspeloton een ware tijdrit. Amper drie weken en 1.000 foto’s later is de eerste etappe verreden. Zin om deel te nemen?

Op 7 december maken de KOERS-medewerkers u aan de hand van een workshop wegwijs in het beschrijven van wielerfoto’s via het interactieve platform DoeDat. Na een introductie over het project krijgt u praktische tips en tricks om daarna zelf aan de slag te gaan en de eerste beelden te beschrijven.

Programma

Het is warm aanbevolen u voor de volledige dag in te schrijven, maar het is ook mogelijk om enkel in de namiddag (vanaf 13.00 uur) deel te nemen.

9.45 uur: Verwelkoming

10.00 uur: Intro project en demo DoeDat

11.00 uur: Koffiepauze

11.15 uur: Eerste beschrijving

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Zelf beschrijven

14.30 uur: Pauze

15.00 uur: Zelf beschrijven

16.30 uur: Einde

Praktische info

Begindatum
Locatie
KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15, 8800 Roeselare
Prijs
Gratis
Meer info

koersmuseum@roeselare.be of 051 26 24 00. Organisatie: KOERS

Inschrijven kan via dit online formulier.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Kan uw museum, archief of erfgoedbibliotheek materialen in stock missen? Bied ze dan aan aan getroffen erfgoedorganisaties in Oekraïne. Op ...
Of u nu deelneemt als Erfgoedklasbak of een vipactiviteit voor scholen op het getouw zet: de tweede editie van Erfgoedweek ...