Histories Festival

Op 23 september organiseert Histories de allereerste editie van het Histories Festival. Erfgoedvrijwilligers van over heel Vlaanderen zijn welkom op een dag vol inspirerende workshops en lezingen over onze gezamenlijke passie: erfgoed.

Het Histories Festival is de plek om met uw erfgoedvereniging op pad te gaan en mensen te ontmoeten van andere verenigingen. Kijk onder de rokken van een reus, leer werken met een metaaldetector, ontcijfer middeleeuwse handschriften en test uw kennis op de grote erfgoedquiz. Op de erfgoedbeurs worden maar liefst dertig standjes ingericht, waar u actief aan de slag kunt gaan met erfgoed en de verenigingen erachter leert kennen. Tussen de workshops door zijn er genoeg zitplaatsen op het hof en in de tuin om rustig te gaan zitten met een tas koffie. De perfecte gelegenheid om uw belevenissen op het festival met elkaar te delen!

Verruim uw blik en raak geïnspireerd, kom naar het Histories Festival op 23 september, waar de erfgoedvrijwilliger centraal staat.

Een actuele versie van het programma vindt u hier.

 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, Gent
Prijs
15 euro
Meer info

Histories vzw

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel gaven erfgoedinstellingen de voorbije maanden gehoor aan de oproep voor het schenken van ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Dat is de vraag die we in het gloednieuwe dossier op de Erfgoedwijzer beantwoorden. We hebben zowel oog voor taal ...