Groepsdynamica: hoe omgaan met verschillen, weerstand en conflict? | FARO Basis

Participatie is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want er ontstaat al eens spanning, irritatie en conflict tussen mensen. Of u krijgt als moderator met weerstand te maken. Inzicht in groepsdynamiek is dan geen overbodige luxe. In deze cursus leert u anders kijken naar groepen en de patronen die er tussen mensen kunnen ontstaan. Een absolute must voor iedereen die met groepen werkt.

Breng uw eigen casus mee en ga een dag lang aan de slag met Silvia Prins, een experte op het gebied van groepsdynamica. Vanuit haar jarenlange ervaring biedt zij inspiratie voor het kijken naar en omgaan met groepen. Zij helpt u ook om uw eigen rol als groepsbegeleider scherper te stellen en bewust te worden van uw valkuilen. Kortom: dit is een vorming waar u nog jarenlang plezier van zal hebben!

De deelnemers: 

  • maken kennis met het groepsdynamisch kijken en met de boven- en onderstroom van een groep (‘deep democracy’);
  • leren signalen van onrust, ongenoegen en conflict in een groep te herkennen;
  • leren welke voorwaarden belangrijk zijn voor een constructieve dialoog;
  • onderzoeken de mogelijkheden en de grenzen van hun professionele rol en krijgen voeling met hun valkuilen;
  • oefenen met drie basismethodieken in het werken met verschil in groep.

Docent: Silvia Prins. Sinds 1992 is Silvia actief als trainer, (interne) consultant, coach, groepsmediator, actie-onderzoeker en docent. Na haar loopbaan in organisaties en in de academische wereld, startte ze in 2006 met haar eigen bureau, Circles for Connection. De kern in haar werk is werken met de dynamieken van verschil en de onzichtbare processen in groepen.

Tijdstip: 9.30 - 16.30 uur

Deze vorming is volzet, u kan niet meer inschrijven.

Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Silvia Prins
Prijs
140 euro
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal